вівторок, 07 лютого 2017 11:05

Рисове борошно та тістечка - що передають студентам-іноземцям

Расгула, рисове борошно та спеції. Такі продукти передають батьки студентові з Індії Чанак'ї Раджу.

"Щомісяця батьки передають передачу. В Україні можна купити не всі продукти, які є в Індії. Традиційно мама готує моє улюблене тістечко расгулу, яке роблять зі спеціального індійського сиру. Також передає рисове борошно та спеції. Посилка йде поштою 40 днів. Коштує 700 рупій (240 гривень. - ред.)",- розповідає Чанак'я.

 

Студент винаймає однокімнатну квартиру з якісним ремонтом. Каже, в Україні у нього з'явився новий одяг і він довго вчився обійматися з однолітками.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В'єтнамець із "Голосу країни" розповів, як учив українську мову

"Я родом з найвищої індійської касти (кшатрії. - ред.), де існують свої особливі правила та заборони. В Індії доводилося носити одяг, який б прикривав лікті та гомілки. Вдягати одяг, через який видно тіло, не можна було. Футболки, джинси, шорти, майки - усе це з'явилось у моєму гардеробі лише після переїзду в Україну", - додав хлопець.

 

Чанак'я пригостив індійською стравою - доса із соусом чатні. Це тонкі млинці з рисового борошна та соусом з помідор та каррі. Дуже смачна, але гостра страва.

"Я навчився готувати млинці з сиром та український борщ, але за домашніми також сумую", - додав іноземець.

 
За даними Міністерства освіти та науки, в українських вузах навчаються близько 42 тис. іноземних студентів із більш ніж 130 країн світу. Найбільше до нас приїжджає молодь із Китаю (6,7 тис.), Росії (4,5 тис.), Індії (2,7 тис.), Йорданії, Сирії, Ірану, Малайзії, Туркменістану, Туреччини, Молдови.
Зараз ви читаєте новину «Рисове борошно та тістечка - що передають студентам-іноземцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі