Ексклюзиви
понеділок, 27 листопада 2017 11:52

Польща змінює правила працевлаштування для іноземців

Польща змінює правила працевлаштування для іноземців
У Польщі змінюються правила легалізації перебування і праці іноземців Фото: www.rbc.ua

З початком року у Польщі змінюються правила легалізації перебування і праці іноземців.

Планується запровадження нового виду дозволів на роботу — сезонного. Його можна буде отримати у сферах, "активних" упродовж певної частини року. Це здебільшого сільське господарство, садівництво та туризм, повідомляє ampua.org.

Претендувати на місце іноземці зможуть за умови, що цієї роботи не захотів кандидат із польським громадянством. Дозволи на короткотермінову роботу будуть дійсні не більше 6 місяців упродовж року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці почали пересилати з Польщі більше грошей

Дозвіл на працю або заява про намір видана за спрощеною процедурою буде реєструватися в електронних базах даних. До них матимуть доступ служби, що контролюють легальність працевлаштування і перебування іноземців.

Видача заяви про намір доручити виконання роботи іноземцеві буде платною — 30 злотих (225 грн - Gazeta.ua). Крім того, з'явиться обов'язок реєстрації осіб, котрі приступають до роботи в Польщі. За незаконне працевлаштування з наступного року збільшать штраф до 30 тис. злотих (225 тис. грн).

У середньому робочий тиждень українського мігранта у Польщі становить 54 години, а середня місячна зарплата – 2,1 тис. злотих (близько 15 тис. грн).

Зараз ви читаєте новину «Польща змінює правила працевлаштування для іноземців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути