понеділок, 22 травня 2017 12:00

Нова хвиля еміграції: українські заробітчани почали виїжджати сім'ями

Нова хвиля еміграції: українські заробітчани почали виїжджати сім'ями
Українські заробітчани намагаються забрати до себе дітей Фото: bug.org.ua

Українські заробітчани, які пропрацювали за кордоном кілька років і адаптувалися, намагаються забрати своїх дітей.

Про це розповіла директорка суботніх шкіл асоціації українців у Португалії Оксана Гуцько. За її словами, така хвиля еміграції буде згубна для України. Коли люди виїздять сім'ями, це означає відсутність стимулу для повернення. Водночас у виборі залишити чи забрати дітей до себе, вона радить обирати друге, передає "Обозреватель".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт назвав ідеальну зарплату для українців

За словами представника МЗС України у Львові В'ячеслава Войнаровського така міграція часто призводить до того, що українські діти опиняються за кордоном сам на сам із проблемами. Не знають місцевої мови та не мають місця проживання. Це трапляється, коли батьки гинуть чи поводяться безвідповідально.

Гострою проблемою є змішані шлюби. Українки часто не реєструють дітей як громадян України. Це згодом стає об'єктом шантажу з боку родичів чоловіка. Вони за певних обставин можуть погрожувати відібрати дитину.

За різними підрахунками на заробітки з України виїхали від 4,5-7 млн осіб. 70% з них перебувають за кордоном нелегально. Кожна заробітчанська сім'я у західноукраїнських селах залишила в середньому 2-3 дітей. Психологи б'ють на сполох. У таких дітей не формується модель їх майбутніх сімей.

За статистикою 80% заробітчан шукають сезонну або короткострокову роботу. 15% готові залишитися за кордоном і розглядають пропозиції із довгострокового працевлаштування.

Зараз ви читаєте новину «Нова хвиля еміграції: українські заробітчани почали виїжджати сім'ями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути