пʼятниця, 11 серпня 2017 00:18

Кожен четвертий польський бізнесмен готовий взяти на роботу українця

Автор: Svitua
  У транспортній галузі та на складах Польщі працює 326 тисяч українців
У транспортній галузі та на складах Польщі працює 326 тисяч українців

У першому півріччі 2017 року польські роботодавці оформили майже 950 тисяч заявок на працевлаштування іноземців. Понад 90% запитів стосуються саме українців.

Найбільше вакансій для українців – у промисловості та на будівництві. Під впливом ажіотажного попиту на робочу силу для них суттєво зростає оплата праці. У транспортній галузі та на складах Польщі працює 326 тисяч українців. У торгівлі – 200 тисяч, туристичну галузь обслуговує 116 тисяч українців, а 15 тисяч наших співвітчизників влаштувалися у науковій і технічній галузях, - повідомляє Rzeczpospolita.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Третина українців готові назавжди виїхати за кордон

Опитування польських роботодавців свідчать, що кожна четверта фірма в цьому році хоче бачити українських громадян в числі своїх співробітників.- повідомляє Pracuj.

Таке бажання пов'язано з тим, що Україна має великий кадровий потенціал. Багато з приїжджих - освічені та компетентні фахівці, добре мотивовані. Вони можуть істотно допомогти польським підприємствам, які страждають від нестачі працівників

Автор: ТСН
  У транспортній галузі та на складах Польщі працює 326 тисяч українців
У транспортній галузі та на складах Польщі працює 326 тисяч українців

Росте відсоток українців, які працюють на менеджерських посадах і в якості кваліфікованої робочої сили. Так, більше третини всіх працюючих в Польщі українців (37,5%) працює на виробництві в якості кваліфікованих робітників, 18,8% працює в маркетингу і продажах, 12,5% складають офісні працівники, тоді як на керівних посадах працюють 4,2 % наших співгромадян.

100 тис. робочих віз видало Генконсульство Польщі в Луцьку українцям 2016-го. А Кількість грошових переказів від українців із Польщі порівняно з минулим роком зросла на 80%.

Зараз ви читаєте новину «Кожен четвертий польський бізнесмен готовий взяти на роботу українця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути