неділя, 25 лютого 2018 00:16

5 популярних відео-кліпів, які іноземні музиканти знімали в Україні

Автор: www.buro247.ua
  Під час  зйомок кліпу "Genie feat" автори незаконно  встановили шест для стриптизу у вагоні київського метро.
Під час зйомок кліпу "Genie feat" автори незаконно встановили шест для стриптизу у вагоні київського метро.

Іноземні музиканти все частіше їдуть в Україну у пошуках знімальних майданчиків для свої відео-кліпів. Найчастіше для зйомок обирають столицю.

Режисерів приваблюють доступні та різноманітні локації. Зокрема, східноєвропейська архітектура, на яку з'явилася мода у світі. Крім того, значення має співвідношення низької ціни та високої якості, яку пропонують українці.

Відомий кліп на пісню DJ Shadow feat. Run the Jewels — "Nobody Speak", який випустили торік, відзняли в Українському домі. Фіксована ціна вартості оренди приміщення — 39,6 тис. грн. за 8-9 годин оренди, за даними "Громадського". Також Україні акторам масових сцен платять близько €10 на добу, у Європі — близько €100.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотограф з Литви фіксує на камеру будні українців

"Найнижча вартість зйомки — від 30 тисяч євро до нескінченності. Залежно від того, що знімаєш. Якщо дві людини сидять у кімнаті й розмовляють, це коштуватиме одну суму. Якщо вони сидять в аеропорті Бориспіль на тлі вибухів літаків — це зовсім інший бюджет. За кордоном це щонайменше 50-60 тисяч євро. Тобто різниця порівняно з Німеччиною і Францією більш ніж удвічі",— розповідає генеральний продюсер агенції LimeLiteStudio Володимир Яценко, що знімає рекламу для іноземних брендів.

Gazeta.ua підготував 5 популярних кліпів іноземних музикантів, які нещодавно знімали в Україні.

1. Kokab - Got U

Португальський виконавець Kokab зняв відео на пісню Got U, яка цього літа "підірвала" провідні світові чарти. Лише за декілька днів кліп переглянули більше шести мільйонів разів.

Відео знімала українська компанія GOODMEDIA на замовлення лейбла Warner Music. Працювали у двох місцях – в одному з нічних клубів столиці та на фестивалі екстремальних ігор Z-Games в Одесі.

2. Jorja Smith - Let Me Down ft. Stormzy

Британська співачка Джорджа Сміт разом зі Stormzy випустили спільний кліп на пісню "Let Me Down". Виконавиця постає у ролі кіллерки. Вона отримує завдання від невідомого чоловіка, який розмовляє українською — його слова транслюються субтитрами англійською. У ролику з'являються декілька київських локацій — зокрема, Жовтневий палац, Гідропарк та театр на Подолі.

3. Paloma Faith - Crybaby

Співачка та акторка Палома Фейт зняла у Києві відео на пісню Crybaby. Розпочинається воно лекцією для дітей. Їхній наставник наголошує: "не дозволяйте, аби світ бачив, як ви тремтите". Столичні локації у кліпі - Національний музей історії України у Другій світовій війні та монумент "Батьківщина-мати".

4. Busy P - Genie feat.

Діджей Педро Вінтер із ніком Busy на вулицях української столиці відзняв свій трек Genie. Головну роль у відеокліпі зіграла київська манекенниця 22-річна Ганна Тихомирова. За сюжетом, дівчина плутає клубне та реальне життя під час прогулянки нічним містом.

Під час зйомок кліпу без будь-якого дозволу автори встановили шест для стриптизу у вагоні київського метро. Незважаючи на те, що поліція змусила його прибрати, кадри вдалися.

5. NCT U - "BOSS"

Популярний у Кореї бойз-бенд NCT U для екранізації свого трека обрав локації в Українському домі, у покинутому столичному автобусному парку №7 та в бібліотеці ім. В. І. Вернадського на Деміївці.

На днях гурт презентував кліп на танцювальну пісню "BOSS". У відео знімалися українські моделі, зокрема учасник шоу "Топ-модель по-українськи" Реван Палюх.

Серед місць, де ранывше проходили зйомки іноземців, також Прип'ять. Саме там відзняли кліп на пісню Marooned легендарні Pink Floyd. Починається кліп зі зйомок космічної станції, з якої відкривається панорама Землі. А в другій половині глядачі потрапляють у покинуте після катастрофи на Чорнобильській АЕС місто.

Зараз ви читаєте новину «5 популярних відео-кліпів, які іноземні музиканти знімали в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути