четвер, 06 серпня 2009 18:15

Жителі трьох сіл оголосили безстроковий страйк

Жителі сіл Малашівці Зборівського району, Ігровиця та Горішній Івачів Тернопільського з 1 серпня перекрили дорогу до звалища у  Малашівцях на Тернопільщині. Стоять цілодобово. Щодня чергує близько 100 осіб. Протестують проти вивезення сюди непотребу.

— Наше сміттєзвалище ще із 1997-го офіційно закрите. Його використовують незаконно. Хоч воно за 2,5 кілометра від хат, сморід стоїть такий, що вікно неможливо відкрити. Дим від спалення того непотребу їдкий страшенно. Папірці по городах літають. Дихати нема чим. Щурів повно, — бідкається секретар Малашовецької сільської ради Світлана Тарговська, 43 роки.

Селяни хотіли протестувати ще 4 квітня. Міська влада Тернополя пообіцяла до 31 липня провести рекультивацію землі та підшукати нове місце під звалище. Але не дотримала обіцянки. Люди оголосили безстроковий страйк. Їх підтримали жителі сусідніх сіл — до Ігровиці вітер доносить сморід, а у Верхньому Івачеві розташований центральний водозабір.

— Приїжджав у вівторок мер Роман Заставний. Казав, що порушуємо інтереси Тернополя, бо їм нема куди сміття вивозити. А хто про наші інтереси подумає? — продовжує Світлана Федорівна. — У селі повно онкохворих. Насадили, називається, якусь зелену смугу. Та то вже посохло все давно! Там треба брати аналізи води й повітря!

Від Малашівців до обласного центру 20 км. У селі живе 240 людей.

Зараз ви читаєте новину «Жителі трьох сіл оголосили безстроковий страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути