четвер, 16 жовтня 2008 17:26

За що львів"янам соромно перед туристами?

Василь Гутковський, 42 роки, генеральний директор літературної агенції "Піраміда":

— Перше, це брак туалетів у місті. Хоч би вже біотуалети встановлювали. Друге, за що соромно, — відсутність контейнерів для сміття. І третє, за що доводиться червоніти, — сморід у під"їздах і внутрішніх двориках у центрі міста. Іноземці бачать гарний фасад, заходять усередину, але в кращому випадку затримуються там на 2–3 хвилини. В гіршому — миттю звідти виходять.




Тетяна Микитин, 27 років, учителька англійської мови:

— Вражає відсутність вказівників і надписів. Я вже не кажу про англійську, хоч би українською написали, де туалет, пошта, вокзал, поліклініка чи лікарня. Друге — це нахабність безпритульних і циган у центрі міста, особливо біля Оперного театру та на вуличках, що прилягають до площі Ринок. Вони оточують тебе кільцем і не відпускають, доки не отримають відкупу. Не реагують ні на екскурсоводів, ні на міліціонерів.




Ірина Мельник, 20 років, студентка ЛНУ імені Івана Франка:

— У місті постійні проблеми із водою. У нас улітку гостював студент з Японії, то він ніяк не міг зрозуміти, чому душ треба встигнути прийняти до дев"ятої години ранку.




Петро Радковець, 44 роки, екскурсовод:

— Найбільша ганьба Львова —  засилля авто в центрі міста. Скоро не буде куди водити туристів, бо скрізь припарковані машини. Люди оглядають оздоби на будинках чи пам"ятники на площі Ринок, а на них їдуть машини. Тому я попереджаю туристів: якщо вам скажуть, що біля Ратуші пішохідна зона, — не вірте й будьте обережні. Навіть інспектор, який стежить за тим, аби ніхто не заїжджав на площу Ринок, вас не врятує. І друге, за що мені соромно, це ставлення львів"ян до пам"яток архітектури. Пластикові вікна ріжуть очі.

Зараз ви читаєте новину «За що львів"янам соромно перед туристами? ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути