понеділок, 24 вересня 2012 07:30

Уперше маємо зерно першого класу

1 млн т зерна зібрали на Львівщині. Це рекордний показник за останні 20 років.

— Уперше на Львівщині маємо зерно першого класу, — розповідає 55-річний Роман Верещинський, начальник обласного управління агропромислового розвитку. — Воно йде на хорошу випічку та якісний хліб. Наші фермери нарешті навчилися застосовувати європейські технології. Сіють вчасно, використовують добре насіння, захисні препарати. Плюс цього року була сприятлива погода для врожаю. Картопля вродила на рівні минулого року. Тоді було на 700 тисяч тонн перевиробництва. Тому її достатньо і дорожчати не повинна. Хіба за рахунок того, що велику частину овочів експортуватимуть на схід і південь, де неврожай. Також маємо досить буряку і моркви. У кожному райцентрі у вересні проведемо ярмарки. Раджу всім закуплятися там. Ціни будуть від виробника. В області бракує сховищ для овочів. Зараз будують по чотири овоче- та картоплесховища, одне для фруктів. Їх завершать наступного року. Проте і цього буде замало. Тому виробники велику частину продукції змушені реалізовувати просто з поля.

Одноосібні господарства почали вирощувати баклажани і кавуни.

— Щодо перевищення рівня нітратів в овочах — хвилюватися не варто. Бо наші фермери не такі багаті, щоб давати забагато добрив. У Європі дають тонну нітрофоски чи селітри на гектар. У нас — 80 кілограмів.

Зараз ви читаєте новину «Уперше маємо зерно першого класу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути