Ексклюзиви
четвер, 11 вересня 2008 21:29

Водії не довіряють паркоматам

Біля Національного музею в центрі Львова встановили три паркомати для оплати стоянки. Поряд табличка "Увага! Експеримент". Це — нововведення міської влади. Якщо водії призвичаяться до паркоматів, їх установлять скрізь.

Новинка схожа на апарат для поповнення рахунку мобільного телефону. Година паркування коштує 1 грн. Водій повинен засунути купюру в щілину. Паркомат видає решту та чек із вказаним часом стоянки. Чек залишають на лобовому склі. Контролери перевіряють, чи не протерміновано стоянку. Також плату за паркування беруть працівники муніципальної дружини. До них водії підходять частіше.

— Наші люди ще не знають, що то за паркомати, — каже паркувальник Роман Рачок, 41 рік. — Приїжджі водії користуються автоматами, а львівські до нас звертаються. Ми за ту ж гривню і припаркуватися допоможемо, і виїхати. А ті "тумбочки" хіба за машиною приглянуть.

Паркомати встановила львівська фірма "Уніпей". Один апарат коштує 3 тис. євро.

— Різниці у тому, як оплачувати — паркувальнику чи через паркомат, — немає, — говорить львів"янин 25-річний Володимир Петрушкевич, водій "Опеля". Але сам платить працівникові муніципальної дружини, а в паркоматі поповнює рахунок.

Зараз ви читаєте новину «Водії не довіряють паркоматам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути