четвер, 10 червня 2010 20:51

Визначили переможців конкурсу "Галицький проект-2010"

З 5 по 7 травня у Львові проводили перший регіональний конкурс "Галицький проект-2010". Його організувало управління освіти і науки ЛОДА та обласний інститут післядипломної педосвіти. Прийом конкурсних робіт відбувався з 19 по 30 квітня.

Про його результати розмовляємо з 38-річною Маргаритою Носковою, членом оргкомітету й журі, викладачем обласного інституту післядипломної педосвіти.

—Головною особливістю конкурсу є його заочність та "онлайновість", —розповідає Маргарита В"ячеславівна. —Оцінювання робіт відбувалося кожним членом журі, незалежним голосуванням на сайті, де відразу відображалися результати. За ним визначалися переможці та призери в кожній номінації. Взяти участь мали змогу вчителі загальноосвітніх навчальних закладів різної форми власності, випускники програми "Intel. Навчання для майбутнього" з Волинської, Рівненської, Хмельницької, Тернопільської, Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей.

Організатори ставили перед собою мету популяризувати застосування інноваційних технологій та методів навчання з використанням ІКТ. Завдяки конкурсу вчителі Західної України мали змогу познайомитися із прикладами застосування інноваційних комп"ютерних технологій під час викладання шкільних предметів. Також змогли взяти участь у міні-тренінгах від членів журі конкурсу і підвищити таким чином свої вміння та навички у цій сфері.


— Скільки вчителів взяли участь у конкурсі?

—93 вчителі подали 90 проектів. За рішенням журі допустили 87 проектів.

У номінації "Кращий навчальний проект" для групи "Проект для учнів 1–4 класів" перемогла автор проекту "Чарівна паличка осені" з предмету "Я і Україна" для учнів 2 класу Уляна Глова. Вона є вчителем початкових класів середньої загальноосвітньої школи N2 міста Яворів на Львівщині. Набрала 447,9 бали.

Серед навчальних проектів для учнів 5–11 класів кращим визнали роботу Наталії Саприкіної з Рівного. Також перемогли в номінації "Кращий виховний проект" Юрій Крисько із села Проходи Любешівського району Волинської області, "Проект на задану тему" — Ірина Земляк з міста Кам"янець-Подільський Хмельницької області, "Проект від тренера" — Оксана Візнюк із села Любинці Стрийського району на Львівщині.


— Чи охоче вчителі проходять навчання за програмою "Intel. Навчання для майбутнього"?

—Програма реалізується в області з 2004 року. За цей час на Львівщині пройшли навчання понад 6 тис. вчителів. В області діє понад 72 тренінгових центри на базі опорних шкіл. Там працює майже 100 тренерів. В основу тренінгу покладена проектна технологія та формування навичок ХХІ століття.

З 2008-го тренінг увійшов до системи підвищення кваліфікації вчителів Львівщини за кредитно-модульною системою як один з обов"язкових кредитів. Для більш ефективної реалізації програми в області у січні 2009 року створили веб-спільноту тренерів та координаторів програми на всеукраїнському вікі-сайті програми http://wiki.iteach.com.ua/, працює блог.

Від моменту започаткування "Галицького проекту" в області його підтримують спонсори "Eleks software", "Техніка для бізнесу", "Інком". Завдяки їм учасники конкурсу не лише обмінюються досвідом, а й отримують корисні подарунки-винагороди.


Детальніше про перебіг конкурсу, його організаторів, журі, учасників та конкурсні проекти можна дізнатися на сайті

http://galproject.iteach.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Визначили переможців конкурсу "Галицький проект-2010"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути