Ексклюзиви
четвер, 24 лютого 2011 18:37

Віза в Польщу подешевшала на 15 євро

Із 1 березня за візу до Польщі українці платитимуть 20 євро. Це на 15 євро дешевше, ніж раніше. Національна польська віза дає право перебувати в Польщі протягом трьох місяців. В інші крани Євросоюзу необхідна шенгенська. Вона коштує 35 євро.

У вівторок зранку під польським консульством у Львові чекають 40 людей. Переважно заробітчани. Готуються їхати на сезонні польові роботи.

— Я тішуся, що візи подешевшали перед початком нового сезону сільськогосподарських робіт. Уже зараз кличуть у Польщу на розсаду в теплиці, — каже 35-річний Василь Хоменко з Червонограда. — За два тижні їду під Вроцлав на розсаду квітів. Обіцяють 500 доларів на місяць. Таки на 160 гривень менше заплачу за візу. А то мені якраз буде на дорогу з Перемишля до Вроцлава. Хоча могли б уже видавати робочі візи безкоштовно. Обіцяв же президент, що з Євросоюзом встановлять безвізовий режим.

За 2010 рік Генеральне консульство Польщі у Львові видало 248 943 візи.

— На 7723 прохань були відмови, — кажуть у Генконсульстві. — Основна причина — непідтверджені документи, що вказують мету подорожі.

Робоча віза в Чехію коштує 96 євро. У Словаччину — безкоштовна.

Зараз ви читаєте новину «Віза в Польщу подешевшала на 15 євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути