четвер, 22 квітня 2010 16:40

"Виявили 567 власників квартир, які не платили податків"

У Рівненській області податківці провели операцію "квартироздавач". Шукали порушників насамперед за оголошеннями в газетах та на інтернет-сайтах. Розпитували у студентів, де ті винаймають житло.

— Часом прикидалися клієнтами, які шукають собі зручну оселю. Телефонували до господарів та домовлялися про зустріч. Обдивлялися житло та торгувалися, а потім показували документи, — розповідають у податковій.

Виявили 567 власників квартир, які здавали житло в оренду і не платили податків. Їх змусили повернути в казну майже 43 тис. грн.

— Орендодавці зобов"язані платити 15% щомісячного доходу від здаваного житла, — каже юрист Ірина Тарнавська, 34 роки. — Повинні укласти договір оренди із квартиронаймачами, посвідчити його в нотаріуса. Нотаріус повідомляє податковий орган за місцем проживання платника податків. Дехто оформляється як приватний підприємець і щомісяця платить 200 гривень єдиного податку. Або ж укладає договір із агентством нерухомості. Тоді сплатою податків займається фірма.

45-річна рівнянка Олена шукала жильців для своєї однокімнатної квартири у центрі міста. Їздить на заробітки і не хоче лишати оселю пустою:

— Треба ж, щоб хтось за хатою дивився. Сусіди порадили узяти двох студентів. Але коли почула про облави податківців, передумала. Нелегально здавати страшно, а платити податки невигідно.

Зараз ви читаєте новину «"Виявили 567 власників квартир, які не платили податків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути