Ексклюзиви
середа, 26 квітня 2006 17:42

Віруюча жінка викрила грабіжників церкви

У містечку Великі Мости Сокальського району на Львівщині в ніч на понеділок обікрали Святоуспенську церкву. Злодії поцупили срібну та золочену чаші, золоте розп"яття із дорогоцінним камінням і дві ложечки для причастя.

У 47-річного настоятеля церкви Дмитрія Улицького ледь не стався серцевий напад, коли він прийшов у храм рано-вранці.

— Злодії вибили вітражі на вікнах, розбили ікони, понищили хоругви й побили лампи. Мені навіть здавалося, що це не люди зробили. Не знаю, чи можна таке казати, але зловмисники не побоялися Бога і нагадили в паламарні, — отець Улицький прикладає долоні до скронь. — Срібній чаші близько двохсот років. Я навіть не уявляю, скільки вона може вартувати.

Наступного дня після крадіжки у Залізничний райвідділ міліції Львова зателефонувала похилого віку львів"янка й повідомила, що в її квартирі переховують церковне майно.

— Пані сказала, що не хоче брати гріх на душу, — розповів 50-річний заступник начальника Залізничного райвідділу міліції, підполковник Олександр Данчівський. — Чорний пакет до неї додому приніс товариш її сина. Сказав, що там мешти і що він забере їх через день. Жінка глянула у пакет і відразу набрала "02".

У хаті львів"янки оперативники організували засідку. У вівторок правоохоронці затримали 20-річного Андрія та 17-річного Івана, мешканців Великих Мостів. Андрій зізнався, що вже підшукав покупця на крадене.

Отець Улицький каже, що ложечки все ж пропали, а з розп"яття викрутили гвинт.

Зараз ви читаєте новину «Віруюча жінка викрила грабіжників церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути