понеділок, 17 грудня 2012 07:45

Віктор Янукович у непростій ситуації не перекладає відповідальність на інших

Світом продовжує котитися економічна криза. В цих умовах нашій державі вкрай потрібна політика економічного егоїзму. У конкурентному світі поважають сильних та наполегливих, спроможних реально захистити власні інтереси, а не лише декларувати подібні прагнення.

Історичний досвід доводить, що Україна спроможна мобілізувати максимум ресурсів для захисту власних інтересів, оскільки добре розуміє, що опинилася між різними центрами впливів. Ми звикли розраховувати на себе. Цьому нас навчили роки незалежності, які супроводжувалися розв'язанням проблем виживання.

Маємо достатньо товарів, які можна запропонувати світу. Не перший рік експорт українського хліба лишається важливою складовою світової продовольчої безпеки. Український метал та руду використовують у виробництві багатьох країн. Нашою територією проходить значна частина енергетичних ресурсів, які постачає Росія до країн Європейського Союзу.

Окремі політики підштовхують Україну до однозначного і невигідного для держави вибору між Європейським Союзом та Митним Союзом. З одного боку — об'єднання найбільш розвинених держав світу, яке сьогодні переживає непрості часи. ЄС висуває до співробітництва з Україною все нові й нові умови, що не завадило двосторонньому товарообігу цього року перетнути позначку у $30 млрд. Обсяг товарообігу з країнами Митного Союзу вдвічі більший, до того ж українські товари на пострадянському просторі добре знають. Тому наша держава зобов'язана балансувати між різними економічними центрами. Підписання Угоди про асоціацію з ЄС та гармонізація українського законодавства з вимогами Митного Союзу — це ланки одного ланцюга, ланцюга національних інтересів.

Наша держава більш активно впроваджуватиме політику національного егоїзму. Її основа проста — підтримка національного виробника, більш активна політика імпортозаміщення та послаблення монетаристської політики. Внутрішній ринок потребує ефективного розвитку і захисту, що значною мірою зможе збільшити довіру з боку громадян. Без підтримки з боку населення будь-які реформи перетворюються з ефективного інструменту на декларацію про наміри. У держави є цілком очевидні пріоритети — розвиток інфраструктури, запуск програми будівництва доступного житла, інвестиції до агропромислового комплексу.

Держава планує суттєво спростити систему оподаткування для великої групи підприємців. Політика дерегуляції дозволяє істотно покращити економічне становище країни, як відомо зі світового досвіду.

Необхідно зауважити, що Віктор Янукович у непростій ситуації не перекладає відповідальність на інших. Він добре розуміє, що від його впевненості у власних силах залежить і успіх країни, і економічний добробут її громадян.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Янукович у непростій ситуації не перекладає відповідальність на інших». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути