четвер, 24 вересня 2009 17:25

Військові заощаджують на пальному

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Військові 18-ї окремої механізованої бригади із Закарпаття розвантажують танки із потяга на полігон у селі Добросин Яворівського району Львівської області
Військові 18-ї окремої механізованої бригади із Закарпаття розвантажують танки із потяга на полігон у селі Добросин Яворівського району Львівської області

На території Яворівського полігону у Львівській області 21–23 вересня тривали батальйонні навчання з бойовою стрільбою. Тренувань такого масштабу в Західній Україні не було вже вісім років.

128-а окрема механізована бригада із Закарпаття в суботу зранку прибула на полігон у селі Добросин трьома автоколонами та двома потягами, завантаженими 60 танками.

30 танків першого ешелону з"їжджають із залізничних платформ. Двом не вдається здійснити маневр — провалюються у півметровий проміжок.

— Керувати танком важко, бо водій має дуже обмежений кругозір і знизу нічого не бачить, — коментує полковник Ігор П"юрко. — Більшість солдатів уперше беруть участь у такому масштабному маневрі. Техніка швидко зношується. Танк проїде кілька тисяч кілометрів — і вже треба його капітально ремонтувати. Та й пальне дороге дуже. Наша армія змушена економити. 90 відсотків навчального процесу — це теорія.

— Востаннє ці танки так багато проїхали вісім років тому, — каже майор Станіслав Левченко. — 2001-го був марш 128-ї бригади територією Карпат. Тоді ми подолали 74 кілометри гірської місцевості.

23 вересня на полігон приїжджає Головнокомандувач Збройними силами 57-річний Сергій Кириченко.

— Бюджетні гроші цього року не забезпечують хоч би мінімальні потреби військових частин, — каже. — Зі спецфонду на будівництво житла військовикам надійшло 20 мільйонів гривень. Це дуже мізерна сума. Офіцери масово звільняються. Наступний рік легшим не буде. Але, гадаю, виходити на дорогу не доведеться.

У липні цього року "Львівобленерго" за борги відімкнуло від електропостачання механізовану бригаду ім. Данила Галицького та військове містечко в Яворові. На знак протесту 3 тис. жителів перекрили міжнародну трасу Львів — Краковець.

Зараз ви читаєте новину «Військові заощаджують на пальному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути