Ексклюзиви
четвер, 23 липня 2009 19:00

Ветеранам ОУН-УПА вдвічі збільшать пенсію

100-відсоткову надбавку до пенсії та 50-відсоткову пільгу на сплату за житлово-комунальні послуги отримуватимуть ветерани ОУН-УПА Тернопільської області з 2010 року. Таке рішення ухвалила сесія обласної ради.

— Зараз у кожному районі Тернопільщини існує своя система пільг і доплат для ветеранів ОУН-УПА. Усе залежить від можливостей краю. Ми ж вирішили уніфікувати цю систему для всієї області, — розповідає керівник апарату облради Ігор Дулеба, 28 років.

Представники "Української народної партії", "Свободи" й "Нашої  України" проголосували "за". Набрали понад 61 голос.

— Нам щомісяця доплачують до пенсії 91 гривню 50 копійок, — говорить ветеран ОУН-УПА із райцентру Чортків Ганна Бачинська, 72 роки. — У мене пенсія невелика — 706 гривень. Як цю надбавку від обласної ради введуть, то буде велике полегшення. Бо на скільки тих грошей вистачає? Сьогодні на базар пішла — і вже 100 гривень нема. Добре, що хоч маємо шість соток городу, то є свої картопля та клубніка. Діти помагають. Але і їм хочеться помогти, щось онукам купити. Нарешті держава почала дбати про своїх ветеранів.

Зараз ви читаєте новину «Ветеранам ОУН-УПА вдвічі збільшать пенсію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути