четвер, 23 липня 2009 18:58

Весільний кортеж складався з "горбатих "запорожців"

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Анна Пенцак і Тарас Дончура фотографуються у ”горбатому ”запорожці” в день свого весілля на площі Ринок у Львові
Анна Пенцак і Тарас Дончура фотографуються у ”горбатому ”запорожці” в день свого весілля на площі Ринок у Львові

Весілля у ретро-стилі влаштували львів"яни студентка комерційної академії Анна Пенцак, 21 рік, і Тарас Дончура, 24 роки. Запрошені прийшли на церемонію у костюмах зразка 1960-х, а весільний кортеж складався винятково з "горбатих "запорожців".

— Я хотіла, щоб ця подія була незабутньою не тільки для мене, а й для моїх друзів, — каже Анна Пенцак. — Тому запропонували гостям прийти на весілля одягненими під "стиляг".

Пополудні в суботу кортеж із дев"яти "запорожців" приїжджає на площу Ринок у центрі міста. З першого авто жовтого кольору виходять молодята. Тарас у білому піджаку, в Анни букет із ґудзиків.

— Якось ми гуляли з друзями в центрі міста, — говорить Тарас Дончура. — Кум Ані побачив "запорожець" і каже: "А слабо на весілля приїхати на "горбатому"?". Я сприйняв це всерйоз. Звернувся у клуб "ЗАЗ-Козак" — вони погодилися.

— Пропонували нам кортеж із 13 автівок, — додає Анна. — Але дев"ять — моє улюблене число. Костюм Тарасові моделювала я. А мою сукню — подруга Мар"яна. Вона прикрасила її метеликами.

— Шукав зразки одягу сорокарічної давнини в Інтернеті, — розповідає однокурсник нареченої Андрій Ємел"яненко, 20 років. Він у яскраво-червоній квітчастій сорочці й білих штанах. — Роздрукував кілька малюнків і пішов на базар. Там усе й купив.

— Якщо через дев"ять місяців у вашій сім"ї станеться поповнення, — приїдемо на "запорожцях" під пологовий будинок забирати малечу, — усміхається президент клубу "ЗАЗ-Козак" 47-річний Євген Кравс.

Подію хочуть занести у Книгу рекордів України як найбільший весільний кортеж із "запорожців". Клуб "ЗАЗ-Козак" створили у Львові 1983-го. Він об"єднує власників автомобілів ЗАЗ-965, які виготовляли у Запоріжжі з 1961-го по 1969 рік. У понеділок водії "горбатих" вирушили в автопробіг до Санкт-Петербурга.

Зараз ви читаєте новину «Весільний кортеж складався з "горбатих "запорожців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути