У селі Глинне Рокитнівського району Рівненської області відкрили після реконструкції пекарню. За добу тут виготовляють до тисячі буханців.
Хліб тут найдешевший в районі. За буханець у сільмазі беруть 1,80 грн.
— У Рокитному булки дорогі — просять від 2 до 2,20 гривень. А за свіжий батон до 2,50 гривень, — каже секретарка сільради Зося Дробуш, 50 років. — Тепер у нас в Глинному своя пекарня. Там працює десять наших односельчан.
Пекарню два тижні тому відкрило Березівське сільське споживче товариство. Піч, що розрахована на 250 буханців, працює у три зміни. Хліб розвозять чотирнадцятьма селами району.
— Раніше чоловік їздив за хлібом у інші села. Купував одразу кілька буханців, — каже 23-річна Оксана Петрук із сусіднього села Познань. — Щоб булки не черствіли, замотували їх у целофанові пакети і тримали в холодильнику. Тепер щодня купуємо свіжий хліб у сільмазі.
У споживчому товаристві кажуть, що хліб продають дешевше за рахунок запасів борошна. Підприємці купили його ще до підвищення цін на зерно.
Коментарі