Ексклюзиви
середа, 23 квітня 2008 07:10

Юрій Луценко передав матері загиблого миротворця уламок гранати

У понеділок, 21 квітня, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, 43 роки, відкрив у Тернополі меморіальну дошку на честь загиблого в Косові 25-річного миротворця Ігоря Кіналя. Цього тижня минає 40 днів із часу смерті офіцера.

Стелу встановили на міській школі N3. На дошці зображений Кіналь у формі українського миротворця. Поряд напис: "Тут учився Ігор Кіналь, лицар ордена "За мужність", відзнаки МВС України "Хрест Слави", миротворець ООН (загинув у Косові 17.03.2008)". Барельєф виготовив місцевий архітектор Данило Чепіль.

— Українці, які служать там багато років, уперше були кинуті в непродуману операцію. І з військової, і з політичної точки зору. Я офіційно приношу співчуття мамі, — каже міністр. — І як людина хотів би попросити вибачення перед нею за таку трагічну подію.

Луценко поцілував руку заплаканій матері Кіналя 50-річній Любові Дмитрівні. Потім вручив орден "За мужність" ІІІ ступеня, яким нагородили офіцера посмертно. Наостанок передав їй шматок гранати, від якої загинув Ігор.

— На цьому уламку ще збереглася кров вашого сина. Пам"ять про Ігоря назавжди залишиться в наших серцях, — наголошує політик.

Старший лейтенант міліції Ігор Кіналь загинув 17 березня у місті Мітровіца під час зіткнення противників проголошення незалежності Косова з поліцейськими силами ООН. Тоді поранили 21 працівника Спеціального миротворчого підрозділу МВС України.

На честь Ігоря Кіналя тернополяни назовуть одну із вулиць міста.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Луценко передав матері загиблого миротворця уламок гранати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути