Ексклюзиви
вівторок, 29 серпня 2006 18:44

Українці перерізали дріт на кордоні

На один день — 26 серпня — відкрили кордон між селами Корчмин (Польща) та Стаївка (Україна). Розселені в різні держави після Другої світової війни селяни святкували Дні добросусідства та свято Успіння Пресвятої Богородиці.

До кордону приїхали близько трьох тисяч осіб. Зі Львова прибули майже 400 уродженців Корчмина. Урочистості почалися з ранкового посвячення води біля чудодійного джерела в селі Стаївка.

Дні добросусідства для українців нині єдина нагода зустрітися з родичами на польському боці. Для цього на один день урочисто перерізають справжній колючий дріт, який розділяє поле вздовж усього кордону. Під дротом — глибокий рів, наповнений водою. На перетині кордону спеціально до свята змайстрували дерев"яний місток. По обидва боки стоять прикордонники. Перевіряють документи, без яких нікого не пропускають. Отримати ж закордонний паспорт і відкрити візу спроможні не всі.

— Ми розуміємо, що для старих людей це складно, тому вже наступного разу спробуємо якось послабити режим, — каже співорганізатор святкувань Олена Яремко, 23 роки. — Можливо, окремих людей возитимемо без жодних документів.

Зараз ви читаєте новину «Українці перерізали дріт на кордоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути