вівторок, 19 серпня 2008 07:11

У вірменському соборі роздали виноград

645 річницю освячення Вірменського кафедрального собору Успіння Пресвятої Богородиці святкували в неділю у Львові. Прибув глава Української єпархії Вірменської Апостольської церкви архієпископ Григоріс Буніатян, 62 роки.

О 10.30 у храмі розпочалося богослужіння. Триває воно понад 2 год. Після цього архієпископ освячує виноград, розкладений у десяток ящиків. Фрукти в пакетах роздають парафіянам — до вівтарної частини церкви вишиковується черга.

— Це традиція вірменів — освячувати виноград на храмове свято, — пояснює настоятель собору Тадеос Геворгян. — Закупили 150 кілограмів винограду. Відбирали солодкий. Зазвичай на недільні богослужіння до нашого храму приходить 50–100 прихожан. Сьогодні було не менше двох тисяч. Але винограду вистачило усім.

Після частування людей запрошують на вулицю. З боку вулиці Вірменської відбувається матах — традиційний обід для бідних. Пригощають м"ясом, загорнутим у лаваш, і вином. Дівчата у білих футболках розливають його у пластикові стаканчики і через ґрати передають людям.

Зараз ви читаєте новину «У вірменському соборі роздали виноград». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути