середа, 19 вересня 2007 07:05

У Тернополі бракує моргів

Трупарні діють при кожній із дев"яти лікарень Тернополя. Але наркологічний, психоневрологічний диспансери та бюро судово-медичної експертизи користуються одним приміщенням моргу.

— Для роботи не вистачає місця. Нам треба мати робочу площу не менше, ніж тисячу "квадратів". Морг розрахований на пацієнтів обласної психіатричної лікарні, а там люди практично не вмирають. А до нас на експертизу з області щодня привозять десять тіл. Де їх розмістити, якщо холодильна камера розрахована тільки на трьох? — скаржиться начальник обласного бюро судово-медичної експертизи Ігор Юхимець, 61 рік. — Зрештою, обстежуємо не лише мертвих, а й побитих у ДТП. А для роботи маємо тільки один секційний стіл.

Морги мають бути при всіх центральних районних лікарнях. В області діють лише чотири міжрайонні відділення — у Борщові, Чорткові, Теребовлі та Козовій. Будівництво нової трупарні обійдеться майже у 2 млн грн. Одна лише велика холодильна камера на десять місць коштує 100 тис. грн.

— Нам на лікарні грошей бракує, не те що на морги, — каже заступник начальника обласного управління охорони здоров"я Михайло Буртняк.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі бракує моргів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути