четвер, 19 червня 2008 07:10

У Тернопільській обласній раді бракує жінок

Проблеми рівності доступу жінок і чоловіків до посад обговорили на засіданні Тернопільського прес-клубу. В органах влади області представниць слабкої статі удвічі менше, ніж у європейських державах.

— За кількістю жінок у парламенті Україна позаду Куби, Білорусі та Росії. Це лише дев"ять відсотків від загальної кількості депутатів. У той час, як у середньому по Європі цей показник вищий — 19–23 проценти. На Тернопільщині ситуація поступово покращується на місцевому рівні, — розповідає Лариса Римар, 37 років, голова обласної спілки власників землі. — Збільшується кількість жінок-голів сільських рад. Але в обласній раді є лише 10 депутаток. Це навіть менше, ніж десята частина від загальної кількості чоловіків.

У пошуках роботи більшість жінок виїжджають за кордон. В органи влади їм влаштуватися складно. Роботодавці в інших сферах охочіше беруть чоловіків, бо вони не ідуть у декретні відпустки.

— Жінкам у нас залишається чотири варіанти на вибір. Це: роздрібна чи гуртова торгівля, ресторанний бізнес, сфера туризму й послуги, — каже Лариса Кузьмович, 36 років, консультант-психолог консалтингової компанії "Бізнес-центр". — У великому бізнесі бізнесвумен становлять тільки два відсотки.

Зараз ви читаєте новину «У Тернопільській обласній раді бракує жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути