понеділок, 11 липня 2011 05:00

У Сколівському районі інтернет є у восьми школах

Учні 644 шкіл Львівщини мають можливість користуватися інтернетом. Загалом в області 1435 загальноосвітніх навчальних закладів. Найбільше підключених до мережі в Яворівському районі — 54 та Сокальському — 45. Натомість у Сколівському таких закладів вісім.

— Те, що інтернет у школах потрібен, — факт, — вважає заступник начальника обласного управління освіти і науки Роман Бабій, 49 років. — Тим більше у селах, де часто проблеми з підручниками. Зараз часто маємо таку ситуацію: учні мають удома інтернет, а в школі — ні.

Дітям дозволяють користуватися комп'ютерами під час уроків і спецзанять. В управлінні дорікають, що через поганий зв'язок швидкість доступу до мережі у багатьох закладах низька. Чиновники ведуть переговори з компанією "Київстар", аби використовувати її обладнання.

— З їхньою допомогою хочемо запустити інтернет у віддалених районах області, — говорить Роман Петрович. — Схема буде така — вони дають інтернет-сигнал на своїй вишці. Ми шукаємо провайдера. Якщо в селі знайдуться 30 абонентів, для школи інтернет буде безкоштовний.

Зараз ви читаєте новину «У Сколівському районі інтернет є у восьми школах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути