Ексклюзиви
пʼятниця, 16 травня 2008 07:13

У Музеї Івана Франка гратимуть джаз

17 травня у рамках дня музейного працівника у Львові проведуть "Ніч музеїв". Заклади міста працюватимуть до першої ночі.

— Такі ночі є традиційними у Європі, — запевняє голова Асоціації музеїв і галерей Зеновій Мазурик, 57 років. — У Німеччині, наприклад, у такі дні квиток до музею одночасно є квитком на проїзд у міському транспорті. Містами курсують старі автобуси, де грає музика.

У королівських палатах історичного музею виставлять нові експонати. Біля "Музею ідей" на вул. Валова можна буде переглянути фільм "Львів — місто музеїв". У Національному музеї ім. Андрея Шептицького та біля Музею історії релігії мистецький центр "Майстерня пісні" влаштує концерти. А в Музеї Івана Франка джаз-колектив "МТ-3" виконуватиме пісні на вірші зі збірки "Зів"яле листя".

У Львові понад 50 музейних закладів. Акцію підтримали п"ять.

— Не всі погодилися продовжити свою роботу до ночі, — пояснює заступник міського голови Львова Василь Косів, 34 роки. — Сподіваємося, наступного року нашу ініціативу підтримають і інші.

Експозиції можна буде оглянути безкоштовно. Щоб відвідувачам було зручно добиратися додому, у суботу електротранспорт працюватиме довше, ніж звичайно.

Зараз ви читаєте новину «У Музеї Івана Франка гратимуть джаз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути