середа, 23 травня 2007 07:05

У Луцьку припинили видавати миттєві польські візи

Із минулого понеділка Генеральне консульство Польщі в Луцьку запровадило попередню реєстрацію прохачів візи. Документи оформлятимуть упродовж місяця-двох. Досі виїзні папери видавали на руки миттєво — у день подачі заяви.

Новинка у роботі консульства спричинена кількатисячною чергою відвідувачів біля брами установи. Відтепер люди братимуть талончики з номерами у вікні для реєстрації. Чекатимуть своєї черги вдома. Відвідувачів реєструватимуть щодня з третьої до шостої вечора. Із собою потрібно мати закордонний й український паспорти. У такий спосіб давно працює польське консульство у Львові. Нині там немає черг біля дверей. Удома очікують на візи близько 70 тис. людей.

— Візи видаватимемо за місяць-півтора. Терміново їх отримати зможуть люди, які їдуть на лікування чи похорон, — каже генеральний консул Войцех Галонзка, 52 роки.

За словами дипломатів, попервах на вулиці таки будуть дві невеликих черги — зареєстрованих відвідувачів і тих, кому видають талончики.

— Вулицю Кафедральну перекриємо і зробимо пішохідною. Облаштуємо два майданчики для паркування авто. Комунальники почали реконструкцію громадського туалету за 100 метрів від консульства, — розповідає заступник міського голови Владислав Стемковський.

Зараз ви читаєте новину «У Луцьку припинили видавати миттєві польські візи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути