четвер, 28 вересня 2006 19:12

У хаті баби Янини пробилися джерела

Понад три місяці 76-річна жителька села Узин Тисменицького району Прикарпаття Янина Бендас змушена жити в літній кухні. На початку червня в її хаті вдарили два джерела й затопили кімнати.

— Одного вечора вода почала бити в підлогу, — розповідає стара. — Я погано чую, подумала,  хтось у двері стукає. На ранок — те саме. Я злякалася і покликала сусідів.

Коли в кімнаті баби зірвали підлогу, з-під землі вдарив фонтан. Спочатку вода витікала через хату на вулицю і впадала в потічок за 50 м від обійстя. Тепер же вона біжить одразу під землю.

— У хаті провалюється й осідає підлога, — каже голова сільради Узина Оксана Шалаута, 42 роки. — Приїжджали науковці з університету нафти і газу. Визначили, що то розмило карстові породи. Через місяць хата може повністю піти під землю. Підмиває й вулицю.

Жінка живе з 37-річним сином-пияком. Другий десь по Франківську бомжує. Старшого, з яким могла би звікувати, — поховала. Янина все життя в колгоспі працювала, скалічила там ноги.

Районна та обласна влада пообіцяли пенсіонерці придбати нове житло. В Узині годі купити будинок, а в чуже село старенька перебиратися не хоче. Тому вирішили за два місяці збудувати хату на земельній ділянці, яка належить Янині Бендас.

Зараз ви читаєте новину «У хаті баби Янини пробилися джерела». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути