Ексклюзиви
четвер, 23 липня 2009 19:04

Туристам пропонують купіль у чані з мінеральною водою

Автор: фото: Олексій ВАСИЛЬЦІВ
  У лікувальному чані відпочиваючі оздоровлюються
У лікувальному чані відпочиваючі оздоровлюються

Скупатися у чані з мінеральною водою можна у лікувально-розважальному комплексі "Золота форель" у селі Коростів Сколівського району на Львівщині.

Туристи залазять у 2000-літрову ємність по шию. Температура води у чані 36°С. Під чаном розпалюють вогнище. Температура купелі може сягати 40–45°С. Одночасно в чані можуть паритися четверо-п"ятеро людей. Завдяки вмісту сірководню у воді ванни поліпшують діяльність опорно-рухового апарату, серцево-судинної та нервової систем, сприяють відновленню після травм.

— Чавунний чан вагою 3 тонни на замовлення виготовили на заводі з відливу церковних дзвонів, що на Волині, — розповідає власниця  комплексу відпочинку Анна. — А мінеральна вода з місцевого джерела. Минулого року спеціалісти з Одеського науково-дослідного інституту курортології та медичної реабілітації дослідили її склад та видали сертифікат, який підтвердив оздоровчі властивості. Воду рекомендують для зовнішнього і внутрішнього застосування. Тому ми пропонуємо випити скляночку під час купелі.

Чан установили на березі річки Бутівля. Занурюватися в нього можна впродовж року.

— Відпочивальникам найбільше подобається купатися взимку, — додає господиня. — Вискочиш із чану, в річку зануришся і знову на хвилину в теплу воду. Морозу зовсім не відчуваєш, а тіло ніби мільярди голочок пронизують. Ефект від такої процедури моментальний. Шкіра стає гладенькою та пружною.

Відвідувачі цілющої лазні розповідають, що завдяки сірководневим купелям забувають про артрит, безсоння, проблеми шкіри та застуди. Година купання в чані коштує 200 грн.

— Раніше такої екзотики в Карпатах не було, — говорить 35-річний киянин Сергій Полотко. — Тепер приїжджаю у Коростів не тільки заради мальовничих краєвидів, а й заради купелей у чані. Здоров"я поправити. Після 10 купань жодного разу не хворів минулої зими.

Чоловік додає, що в "Золотій форелі", крім сірководневих купелей, його приваблює ще й риболовля.

— Де ще в нас упіймаєш райдужну форель? До того ж спорядження везти не треба, все дадуть на місці. Комфортно й дружині, яка спостерігає за риболовлею з обладнаного пірса. А спійману форель готують на відкритому вогні. Такої смакоти ніде більше не їв. Обіцяли, що наступного року в "Золотій форелі" можна буде порибалити на щуку, запустять раків та різні види осетрових.

Туристів у комплексі приймають цілий рік. Незабаром відкриють готель та ресторан.


Як доїхати: трасою Київ — Чоп (662-й км) до с. Коростів (45 км від Трускавця), у селі за мостом через річку Бутівля повернути праворуч перед дороговказом "Золота Форель".

8 (050) 312 59 44
8(067) 889 69 99

Львівська область Сколівський р-н, с. Коростів

Зараз ви читаєте новину «Туристам пропонують купіль у чані з мінеральною водою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути