Ексклюзиви
четвер, 23 жовтня 2008 18:33

Тренера-психолога Петра Чирухіна називають шаманом

Тренера-психолога Петра Чирухіна називають шаманом

Головний тренер футбольного клубу "Львів" Сергій Ковалець, 40 років, запросив у команду психолога 56-річного Петра Чирухіна із Маріуполя. У першому ж поєдинку під його опікою львівська команда перемогла — суботній матч із "Харковом" закінчився із рахунком 1:0. Уболівальники переконані — допоміг фарт Чирухіна.

— Спочатку не зрозумів, що це за дядько періодично вибігає із тренерської лави, — захоплено розповідає вболівальник Юрій Лящук, 23 роки. — Це треба було бачити! Він постійно бігав то технічній зоні, кричав щось підбадьорливе футболістам. Малював руками в повітрі серця. Підіймав руки, ніби показував м"язи.

На 67-й хвилині гравець ФК "Львів" Павло Худзік забив єдиний гол у матчі. До цього в чемпіонаті України команда не забивала в дев"ятьох поєдинках поспіль.

— Харків"яни прогавили пеналя. Потім їхній Сучков не влучив із двох метрів у пусті ворота. А той гол, що гості таки забили, не зарахував суддя. Було порушення. То, вєрняк, психолог зачарував наші ворота, — продовжує Лящук. — Та й у тому голі, шо Худзік забив, був фарт. Уболівальники вже почали того тренера лагідно називати шаманом. Позитивний такий дядько.

— В американських баскетбольних командах є по шість тренерів-психологів, — каже тренер ФК "Львів" Сергій Ковалець. — Уже тепер бачу, що в нас є позитивні зміни.

Петро Чирухін має дипломи тренера із футболу та спеціаліста з електропостачання промислових підприємств. Замолоду грав у футбол. Зазнав травми внутрішнього та зовнішнього меніска. Повністю відновитися не зміг. Подейкують, Чирухін був тренером-психологом у київському "Динамо", донецькому "Шахтарі" та й збірних України із футболу та легкої атлетики. Із Сергієм Ковальцем працював у луцькому ФК "Волинь" і "Металісті" із Харкова.

Спакойнєє, Влад. Отнинє всьо будєт по-другому

— Після приходу Петра перемогли в чотирьох матчах поспіль. Потім, правда, відмовилися від його послуг. Футболісти не сприйняли його, — каже наставник ФК "Волинь" 55-річний Віталій Кварцяний.

Контракт із Петром Чирухіним львів"яни підписали 22 жовтня. У клубі про призначення наставника-психолога відмовчуються. Кажуть, тренер погодився на невелику зарплату. Хоче попрацювати.

У вівторок під час тренування на стадіоні "Сокіл" Чирухін постійно поруч із командою. Клубна форма на тренера низького зросту трохи завелика.

— Давайтє рєбяткі работать! С новой сілой, с новой енергієй, — цю фразу пан Петро повторює досить часто. Постійно підбадьорює футболістів. Час від часу згинає руки в ліктях, ніби демонструє м"язи.

Команда розділилася на дві частини. Грають двосторонку.

— Хто залишив гравця без опіки? У грі це вже буде гол, — картає партнерів по команді екс-гравець збірної України Владислав Ващук, 33 роки.

— Спакойнєє, Влад. Отнинє всьо будєт по-другому, — заспокоює футболіста Петро Чирухін.

— Тепер точно заграємо, — каже Василь Остапчук, 36 років. — Він прийшов із сином подивитися на тренування. — Цікаві в нас у місті команди. Пам"ятаю, із "Карпат" відьомські прокльони вболівальники знімали. Спеціально тоді ходили до ворожки Оксани. Заплатили за сеанс 200 гривень — і команда здобула перемогу.

Зараз ви читаєте новину «Тренера-психолога Петра Чирухіна називають шаманом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути