четвер, 26 березня 2009 19:42

Тетяна Лепчанська вигнала брата з сім"єю на вулицю

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Наталія Оверченко читає з 5-річною донькою Камілою адміністративний кодекс. Сім'ї жінки два місяці дозволили пожити у квартирі на вулиці Виговського у Львові,  поки  справою займається прокуратура
Наталія Оверченко читає з 5-річною донькою Камілою адміністративний кодекс. Сім'ї жінки два місяці дозволили пожити у квартирі на вулиці Виговського у Львові, поки справою займається прокуратура

38-річний Володимир Оверченко з дружиною Наталею, 35 років, та 5-річною донькою Камілою поставив намет під Львівською міською радою. Оверченків виселяють із квартири. Вони не мають куди йти.

— Я не хочу жити на вулиці, — Каміла обіймає матір.

Володимир — безробітний, раніше працював ювеліром. Наталя — швачка. На роботі взяла відпустку за власний рахунок. В Оверченків захворіла дитина. Лікарі переконують: через надмірні стреси у Каміли розладналася нервова система.

У двокімнатній квартирі на першому поверсі будинку на вул. Виговського Володимир прожив 28 років. Спочатку мешкав із батьками та старшою на два роки сестрою Тетяною. 2002 року одружився.

— До 1981-го ми жили в однокімнатці на вулиці Петлюри, — розповідає чоловік. — Батьки обміняли її на більше житло. Квартира кооперативна, мама з татом за неї ще трохи доплачували. Сім років тому помер батько. Не залишив заповіту. Сестри Тані на похороні не було. На той час вона вже п"ятнадцятий рік була за кордоном. В Англії вдруге вийшла заміж.

Тетяна Лепчанська не приїздила ні на братове весіллля, ні на хрестини єдиної племінниці. До Оверченків часто навідувалася Володимирова тітка Галина Хорошун.

— Бавилася з малою. Своїх дітей їй Бог не дав, — говорить Наталя Оверченко. — Тітка Галя з мамою Володі ходили до секти Свідків Єгови. Часто нас кликали з собою. Володя відмовлявся. Я також була проти.

Наталю свекруха у квартирі не прописала. Відмовилася зареєструвати й дитину.

— Вона постійно говорила: ця квартира — ваша. Мовляв, Таня в Англії має великий будинок, — веде далі жінка. — Мама обіцяла, що малу пропише, коли та до школи піде. Пояснювала, що за комунальні послуги платитимемо менше, поки є змога.

2003-го мамі Оверченків Євгенії Трохимівні діагностували рак легень. Додому повернулася донька.

— Таня зайшла до хати, ні з ким не привіталася, почала кричати, — зітхає Наталя. — З її приїздом почалися у нас проблеми. Одного разу я гуляла з дитиною. Повертаюся додому, а Таня двері зачинила й не пускає мене. Володі встромила ножа в ногу. Пішла в міліцію і написала заяву, що це був самозахист, бо він нібито її побив.

— Мама вже помирала. Таня відмовлялася колоти їй наркотики. Все якісь папери підсовувала, — додає Володимир.

Після смерті Євгенії Трохимівни Оверченки дізналися, що квартиру подаровано тітці. На суді Хорошун розповіла: сестра доручила їй поділити помешкання між племінниками. Жінка залишила житло небозі. Сусіди подейкують, без впливу Свідків Єгови тут не обійшлося. Тетяна також входила до цієї секти.

Улітку 2004 року Лепчанська забрала речі та зникла. 26 червня до квартири Оверченків удерлися незнайомці. Показали документ купівлі-продажу житла.

— Але я там прописаний, — бідкається Володимир. — На суді сказали, що не маю прав на цю квартиру, бо мама була одноосібною власницею. Всі суди проти нас.

У договорі купівлі-продажу написано: квартиру придбали за 17 тис. грн. Оверченки вклали на депозит три чверті вартості помешкання — повернули покупцям гроші. Насправді Тетяні нові власники заплатили $20 тис.

— Таню ніхто не шукає, аби гроші повернула, — каже Наталя. — На днях до нас телефонував її чоловік з Англії. Його перекладачка сказала, що Таня в нього забрала велику суму. Він уже не хоче тих коштів, тільки розлучення. З Польщі її знайома шукала. У неї сестричка також грошей позичила.

— У Вінниці живе мій дядько, — додає Володимир. — Вони його квартиру теж продали. Цю справу вже Верховний суд має слухати.

Захисниця Оверченків у суді 62-річна Олена Кольба стверджує: голова житлово-будівельного кооперативу N81 Чеслава Кончаковська видала фальшиву довідку.

— У цій довідці йдеться, що покійна мама Володимира була одноосібною власницею квартири, — обурюється. — Суддя закрила на це очі. Вона вчинила злочин перед дитиною. Тепер цієї справою займається прокуратура. Хоча раніше прокурор відмовлявся втручатися.

Зараз ви читаєте новину «Тетяна Лепчанська вигнала брата з сім"єю на вулицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути