субота, 14 червня 2008 07:10

Студентів посилають довчити шкільну програму

Лекції у першокурсників Національного університету "Львівська політехніка" розпочнуться з 22 вересня. До того часу всі студенти змушені будуть повторювати шкільну програму з фізики та математики. Заняття проводитимуть їхні викладачі.

— Не вистачає тих знань, які мають першокурсники, для того, щоб освоїти програму вищої школи, — розповідає Юрій Бобало, 62 роки, ректор "Львівської політехніки". — А звідси й починається — двійки під час сесії, накопичення матеріалу, який не освоюється. За минулий навчальний рік було відраховано 2,5–3% студентів.

Після занять зі шкільної програми для першокурсників проведуть тести. Якщо студент складе їх погано, ходитиме на додаткові заняття ще й після пар.

— Я б на місці Юрія Ярославовича не драматизував так ситуацію, — каже начальник обласного управління освіти та науки Павло Хобзей, 48 років. — 60 відсотків студентів "Львівської політехніки" вступають після довузівської підготовки, а це свідчить, що її також недостатньо. Але є й інші причини. По-перше, погіршилося викладання цих дисциплін через зміни навчальних планів. Та й діти не зацікавлені мати знання з фізики чи математики, бо більш престижно вчитися на міжнародних відносинах чи юридичному факультеті. Що стосується переможців олімпіад із цих дисциплін, то вони, як правило, їдуть вчитися до Києва, бо там і якість знань вища, і знайти роботу легше.

Зараз ви читаєте новину «Студентів посилають довчити шкільну програму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути