середа, 13 лютого 2008 07:05

Старовинну церкву на Львівщині хочуть продати

Жителі села Побужани Буського району Львівської області обурені намірами місцевого пароха отця Любомира Бурбели продати церкву ХVII ст., яка належить Українській автокефальній православній церкві. Просять внести храм до списку історико-культурних пам"яток Львівщини.

— Після недільної відправи священик оголосив, що до нашого села приїжджали з Черкас і пропонували продати церкву разом із дзвіницею, — розповідає сільський голова Побужан Люба Дацків, 52 роки. — Вище духовенство області начебто підтримало таку пропозицію, мовляв, у Черкасах наша церковця краще збережеться. Кілька селян погодилися на продаж, але решта проти.

Церква Христового Воскресіння і дзвіниця в Побужанах збудовані 1777 року без використання цвяхів. Три роки тому храм зачинили — поруч збудували цегляний.

— Святиня. Багато поколінь тут хрестилося, брало шлюб, — додає сільський голова.

Люба Дацків просить керівництво області залишити в селі церкву й виділити кошти на її ремонт. На нову крівлю дзвіниці потрібно 43 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Старовинну церкву на Львівщині хочуть продати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути