Ексклюзиви
четвер, 16 вересня 2010 18:03

Спалаху грипу чекають у другій половині жовтня

— Чотири дні промучилася. Страшенно боліла голова, шлунок, уві сні марила. Сухий кашель, ломота в тілі. Міряла температуру — 37–37,4 градуса. Подзвонила до знайомої медсестри. Вона каже, пів-Львова з подібними симптомами звертаються. Порадила мені колдфлю випити. Та мені не помагало. Аж на п"ятий день трохи полегшало. Але тепер чоловік заразився і його батьки з села Кротошин. Малий покашлює. Може, то якийсь грип? Або страшна інфекція, а від людей усе приховують?


Запитує львів"янка Соломія Кочурак, 35 років


Відповідає лікар-епідеміолог зі Львівської обласної санепідемстанції 37-річна Наталія Гончар.


— Симптоми, про які розказує жінка, не схожі на грип. Адже він супроводжується гарячкою. А 37—37,4 — характерна температура для вірусних інфекцій. Припускаю, що це може бути гостре респіраторне захворювання. Який тип вірусу — мав би сказати дільничний лікар, в якого обстежувалася жінка. Він назначає лікування. Приймати самостійно препарати в будь-якому випадку не можна, щоб не призвести до ускладнень. Львів та область не переступили епідемпорогу грипу. Ми щотижня моніторимо ситуацію. Фіксуємо лише поодинокі випадки захворювань. Спалаху очікуємо із настанням холодів. Десь із середини жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Спалаху грипу чекають у другій половині жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути