Ексклюзиви
пʼятниця, 18 квітня 2008 07:08

Щовесни на заробітки виїжджає 500 бучачан

У Бучацькому районі на Тернопільщині найвищий рівень безробіття. На одне місце в центрі зайнятості зареєстровано 99 претендентів.

— Нині на обліку 2113 безробітних. Люди постійно звертаються, але роботи для них немає, — розповідає 34-річна Оксана Костишин із центру зайнятості. — Роботодавцям потрібні "підсобники", працівники без кваліфікації. Їм можна платити мінімальну зарплату — 560 гривень. Безробітні приїжджають із віддалених сіл. Там немає ні колгоспів, ні фермерських господарств.

Найважче працевлаштувати людей із вищою освітою — економістів, юристів і лікарів.

— Раніше можна було скерувати на сезонні роботи —  посівну чи просапку буряків. Тепер підприємцю вигідніше самому домовлятися з робітниками. Та й землю переважно обробляє техніка, — продовжує жінка. — Люди до 45 років їдуть на заробітки до Росії, Португалії, Іспанії, Італії. За весняні місяці так сходять із обліку майже 500 осіб. Маємо таку тенденцію протягом останніх двох років.

Зараз ви читаєте новину «Щовесни на заробітки виїжджає 500 бучачан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути