Ексклюзиви
понеділок, 06 жовтня 2008 18:53

Слава Зайцев спить чотири години на добу
6

Відвідувачка фотографує одяг від Лілії Сас у виставковому центрі ”Лемберг” у Львові. Модельєрка робила показ заключного дня Львівського тижня моди
Фото: фото: Ігор ХОМИЧ
Режисер Роман Віктюк (ліворуч) і російський модельєр Слава Зайцев були найвідомішими відвідувачами Львівського тижня моди. Обоє вбралися в чорні піджаки
До шкіряних корсетів дизайнери Андрій Баранов та Ірина Кириченко пропонують хутряні рожеві шапки
На показ колекції дизайнерка Галина Шептицька запросила хлопців львівського байкерського клубу ”Падонки”. Наприкінці показу байкер підхопив одну з моделей на мотоцикл

У Львові 3–5 жовтня тривав Тиждень моди "Львів Фешн Вік". Дизайнери із країн Східної та Південної Європи показували колекції "Весна-літо-2009".

На покази приїхав президент Московського дому моди Слава Зайцев, 70 років. Він прийшов у класичному чорному костюмі власної роботи. Каже, взяв до Львова ще білу сорочку з метеликом і шарф із азійським візерунком.

Востаннє Зайцев приїжджав до Львова 1987-го. Тоді показував власну колекцію одягу в приміщенні велотреку.

У суботу о 10.00 в етнографічному музеї кутюр"є проводить майстер-клас. Зала невелика, тому продають лише 100 квитків ціною від 300 до 900 грн. Журналістів на подію не пускають.

— Він одягав манекен, навчав, як формувати свій гардероб. Розповідав історію моди, — коротко розказує організатор Тижня моди Петро Нестеренко-Ланько.

Зайцев на прес-конференції хвалить українок за вміння одягатися без помилок.

— Львів"янки обалдєнні! — зазначає він. — У вас європейський стиль і гарне відчуття краси.

Зізнається, що любить порпатися в секонд-хенді. Але лише в Парижі.

— Там є магазини, де можна знайти справжні речі від відомих дизайнерів. І зовсім задурно, не більше 20 євро.

Багатим Слава Зайцев став після 50 років, коли його колекцію в Москві побачили представники французької фірми "Л"Ореаль".

— Запропонували контракт, і ми разом запустили парфуми "Маруся". За гонорар від них я живу донині в розкоші. Утримую не лише чотириповерховий будинок, а й весь Дім моди.

Аби більше працювати, Зайцев вісім років спить по чотири години на добу.

— Раніше прокидався о четвертій тридцять. Тепер — лише о четвертій двадцять. Встаю рано, аби швидко добратися до роботи. У цей час у Москві менше заторів. О шостій ранку вже на роботі.

До Львова дизайнер прилетів із Парижа на два дні. Зупинився у готелі "Швейцарський". Особливих вимог не мав. У виставковий палац "Лемберг" завітав на один показ — колекції демонстрували фаворити Петро Нестеренко-Ланько, Уляна Барабаш й Інна Івасюк. Подейкують, що саме вони попросили його до Львова. Зайцев хвалив їхні покази в Донецьку цього літа.

Модель-наречена продемонструє чорну шлюбну сукню від Нестеренка-Ланька. Нареченого модельєр убрав у білий костюм і шорти. Інна Івасюк кожній зі своїх моделей прикріпила на пояс ляльку в народному вбранні. Модельєрка Лілія Сас поєднала шовкові плаття зі шкіряними куртками. Вбрання доповнила чобітками, зв"язаними вручну.

Режисер Роман Віктюк, 71 рік, іде разом із львівською модельєркою й депутатом міськради Рушею Поляковою. Зайцева та Віктюка оточують журналісти й фотографи. Коли сіли на місця, до них вишиковується черга за автографами.

На вечір прийшла Ніна Лижичко, 58 років, мама співачки Руслани. Уваги до себе не привернула. "ГПУ" зізнається, що їй сподобалися польські модельєри. Прийшла також вагітна дружина мера Львова Катерина Садова-Кіт. Її зачіску прикрашає букет бордових квітів.

Зараз ви читаєте новину «Слава Зайцев спить чотири години на добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути