Ексклюзиви
пʼятниця, 03 жовтня 2008 07:12

Школу та садок збудують за приватні кошти

У центрі села Гаї Шевченківські Тернопільського району розпочали будівництво двоповерхової школи І–ІІ ступенів на 240 учнів і дитячий садок на 60 місць. Заклади за свій кошт зводить приватне підприємство "Тернопільська фірма "Будівельник". Грошей із державного бюджету не виділятимуть.

— Такий проект не має аналогів у нашій області. Та й в Україні їх одиниці. Це хороший приклад для сільських голів, районної влади — як потрібно на місцях використовувати резерв землі, а не "дерибанити" її, нічого не залишаючи для громади, — каже голова Тернопільської облдержадміністрації Юрій Чижмарь, 33 роки.

У вівторок губернатор заклав перший камінь на місці спорудження школи.

Колись Гаї Шевченківські були хутором на 50 дворів. На початку 1990-х тут почали роздавати ділянки під забудову. Нині в селі проживає 1300 осіб. Серед них — 147 дітей шкільного віку та 110 дошкільнят. Школи в Гаях Шевченківських немає. 35 учнів їздять на навчання до сусіднього села Лозова шкільним автобусом. Ще 112  — маршрутками до тернопільських закладів.

— Побудова школи — це мрія всього мого життя. Пам"ятаю, як у дитинстві добиралася снігами по 4 кілометри щодня. Тепер діти їздять автобусами, та й це незручно, — розповідає сільський голова Світлана Лютинець, 34 роки. — Відколи я прийшла на посаду 10 років тому, намагалася знайти гроші для школи в селі. Це обіцяла ще у своїй передвиборній програмі. Та державних коштів під цей проект ніколи не закладали.

Школу мають здати за два роки. В обмін на це сільська рада виділила фірмі-забудовнику в оренду 7,2 га землі при в"їзді в село. Тут підприємство зможе спорудити житловий масив котеджного типу.

Зараз ви читаєте новину «Школу та садок збудують за приватні кошти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути