понеділок, 11 березня 2013 00:15

Середній розмір пенсії зріс на 18 відсотків

Відбулося розширене засідання уряду. Минулої середи Кабмін представив програму економічного розвитку на два найближчі роки. 380 млрд грн заклали на зростання машинобудування, сільського господарства, підтримку національного виробника. Засідання відвідали глава держави Віктор Янукович та губернатори.

— Шановні колеги, хочу всіх запитати: чи вдалося нам досягти всього, що планувалося? Вважаю, що ні, — говорив 62-річний Віктор Янукович у своєму вступному слові.

Проте чи все так погано? Невже немає жодних здобутків?

Президент зазначив, що за останні три роки кількість центральних органів виконавчої влади зменшили на чверть, а чисельність їх апаратів — уп'ятеро. Запровадили систему відповідальності за формування та реалізацію державної політики, усунули дублювання функцій державних органів.

Вагомим досягненням експерти називають прийняття Податкового, Митного та Бюджетного кодексів. Щодо цього Віктор Янукович сказав, що реєстрація нового підприємства прискорилася. Також наголосив: скасували вимоги щодо мінімального розміру статутного капіталу та нотаріального посвідчення установчих документів. Суттєво спростили процедуру закриття підприємств за рішенням власників.

За словами глави держави, і з цим погоджується навіть опозиція. З 2010 року масштабно впорядкували роботи дозвільних органів — кількість дозволів скоротили з понад 1200 до 141. Водночас усі ці дозволи звели у єдиний перелік. А видають документи лише в дозвільних центрах за принципом "єдиного вікна".

Попри жорсткі бюджетні обмеження, в результаті осучаснення пенсій втричі зменшилася кількість пенсіонерів, які отримують менше 1000 грн. Тільки минулого року середній розмір таких виплат зріс на 18% — з 1230 до 1454 грн, повідомив глава держави.

Це підтверджують і українські економісти. Вони стверджують, що державна підтримка пенсіонерів протягом останніх трьох років поступово посилювалася. Адже середня пенсія за три роки зросла на 44%, а мінімальна — на 25%.

Якщо говорити про успіхи у зовнішній політиці та роботі над покращенням міжнародного іміджу України, варто зупинитися на таких моментах.

Перший — успішне проведення Євро-2012. Футбольний чемпіонат відкрив для багатьох європейців нашу державу. Провели значну роботу із залучення туристів. Водночас створення інфраструктурних об'єктів дало можливість реалізувати спільні з іноземним капіталом інвестиційні проекти.

Другий — угода з енергетичним гігантом "Шелл" щодо видобутку сланцевого газу в Україні. Це дозволить позбутися газового ярма Росії.

— Будь-які спроби вихолостити зміни, уникнути відповідальності, а тим більше — зберегти корупційні лазівки будуть жорстко каратися, — попередив чиновників Віктор Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Середній розмір пенсії зріс на 18 відсотків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути