Ексклюзиви
вівторок, 17 жовтня 2006 17:37

Селяни пікетують застави

Жителі прикордонних із Білоруссю сіл Ратнівського, Камінь-Каширського та Шацького районів Волинської області пікетують застави Луцького прикордонного загону. Селяни вимагають спростити правила перетину кордону під час збирання журавлини у білоруських лісах.

Прикордонники пропускають волинян із копією паспорта, завіреною нотаріусом. Конфлікти зазвичай спалахують на лісових стежках через кордон. Люди йдуть навпростець: до найближчого пункту пропуску добиратися з десяток кілометрів. Вартові щодня завертають ягідників на переходи. Минулого тижня бійці прикордонної застави "Берегове" виловили у кущах 25 збирачів журавлини, які з кошиками прямували повз пункти пропуску до Білорусі.

— Із початку ягідного сезону на кордоні затримано і повернуто додому понад три тисячі волинян, серед них 650 дітей, — каже прес-секретар Луцького прикордонного загону Богдан Козуб, 33 роки.

Журавлину скуповують заготівельники з Німеччини і Франції. Платять по 17 грн за кілограм. За день селянин набирає 5–7 кг ягід.

— Білоруські прикордонники дозволяють виносити з лісу не більше двох кіло ягоди. Хіба це заробіток? — бідкається війт Козоватої Ратнівського району Сергій Пахлик, 54 роки.

Улітку селяни теж протестували: прикордонники перешкоджали збирати чорницю у сусідських лісах.

Зараз ви читаєте новину «Селяни пікетують застави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути