понеділок, 16 вересня 2013 06:45

"Ще рік понакручують нам штрафи до мільйона — і можуть виселяти"

Автор: Фото: Євген БОРІСОВ
  45-річний Андрій Вольницький показує наскрізні дірки у службовому автомобілі ”форд”. Вважає, що це зробила адміністрація ОСББ новобудови на проспекті Чорновола, 67 у Львові
45-річний Андрій Вольницький показує наскрізні дірки у службовому автомобілі ”форд”. Вважає, що це зробила адміністрація ОСББ новобудови на проспекті Чорновола, 67 у Львові

293 тис. грн заборгував громадянин Росії 45-річний Андрій Вольницький адміністрації об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Чорний віл" у Львові. Це платня за комунальні послуги, штрафи за порушення та пошкоджене майно. ОСББ створили мешканці нової 9-поверхівки на просп. Чорновола, 67.

— У підвалі маємо стоянку для машин. Конфлікт почався з того, що Вольницький замість одного авто паркував два, — каже 31-річний Андрій Глуховський, управитель ОСББ. — Ми вирішили, що за паркування зайвої машини він повинен платити 125 гривень щомісяця. Ми там проводимо вологе прибирання, є кнопка охорони. Той відмовився. У відповідь ми відключили магнітний ключ Вольницького і закрили йому в'їзд у гараж. Тоді він почав погрожувати працівникам, красти та псувати наше майно.

Глуховський показує відео з камери спостереження. На екрані лисань намагається відчинити двері електронним ключем. Потім б'є їх ногами, цеглиною ударяє по магнітному замку, кидає камінь у камеру. Пізніше зафарбовує об'єктив. У наступному ролику цей чоловік плює в обличчя іншому в присутності дітей, б'є долонею в голову.

— Зараз Вольницький погрожує мені фізичною розправою, намагався побити, — підіймає вказівний палець. — Після четвертого порушення на території ОСББ, за нашим статутом, штраф 10 тисяч гривень. Ми подали близько 30 скарг у райвідділ. Але щоразу, як тільки відбувалися конфлікти й приїжджали міліціонери, він ішов з ними в іншу кімнату, про щось домовлявся, і всі розходилися. Зараз нам удалося через суд накласти арешт на його помешкання.

Вольницький переїхав до Львова п'ять років тому. Працює директором місцевого відділення чеської будівельної компанії. Домовляємося про зустріч біля будинку. Приїжджає чорним "лексусом". За кермом — дружина Тетяна, 28 років. Веде у паркінг. Аварійні виїзди закриті металевими воротами. З щілин видно будівельну піну. Стоять автомобілі.

— Мы купили квартиру у застройщика, — говорить Вольницький. Має годинник "Булґарі", найдешевший такий коштує $2,5 тис. — Нам належало одне паркомісце, але ми купили ще одне в сусіда Хом'яка. Тобто, мали повне право паркувати дві машини. А з нас почали незаконно вимагати гроші.

— Паркомісце — це лише привід, а насправді вони хочуть просто забрати наше помешкання, — жестикулює Тетяна. — Вони Андрієві говорили: "Скоро твоя квартира буде нашою". Ще рік понакручують нам штрафи до мільйона — і можуть виселяти. Але ж суд не затверджував наші штрафи, це все нелегально.

Показує квитанцію з боргом у 116 тис. грн.

— Вони нелегально створили адміністрацію й вирішують усе, не радячись із мешканцями, вводять ті штрафи, купують собі авто, — продовжує жінка. — Ми їхні перші жертви, а далі будуть інші. Всі відео сфабриковані. Якби вас посилали в очі, то ви теж не втрималися б. Вони компрометують Андрія перед відеокамерами, а потім усе це виставляють, ніби він несповна розуму.

— Нещодавно розбили мій "форд", — каже Вольницький. — На відео з камер видно чоловіка у масці, що молотком б'є по кузову. У капоті є наскрізні дірки.

Біля будинку перепиняю мешканця. Цікавлюся, на чиїй стороні сусіди.

— З нас вимагають платити за паркінг 90 гривень у місяць, і все це на рік уперед, — розповідає 46-річний Роман Зуб. — За рік там прибирали чотири рази. Стоять 45 машин. Штраф мені нарахували за те, що не платив чотири місяці компослуги, допоки тут не жив, а робив ремонт. Жодних зборів мешканців будинку не було. Хто тут усе вирішує, не зрозуміло. Андрій ще добре тримається. Якби зі мною робили таке, як з ним, не терпів би так.

Зараз ви читаєте новину «"Ще рік понакручують нам штрафи до мільйона — і можуть виселяти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути