понеділок, 06 червня 2011 00:15

Роботу волонтерів зарахують як практику

УЄФА набере у Львові 600 волонтерів на час Євро-2012. Реєстрація на офіційному сайті UEFA.com починається 14 червня.

— У Львові створять волонтерський центр. Там наприкінці літа треба буде пройти півгодинну співбесіду, — каже Андрій Банцер, начальник відділу роботи з волонтерами міжнародного олімпійського комітету "Євро-2012 Україна". — Восени — навчання, підписання договору. Обов'язки волонтерів будуть різні — від прибирання міста чи стадіону до супроводу зірок і туристів.

Волонтери повинні знати хоча б одну іноземну мову, на момент чемпіонату мати не менше 18 років. Можуть розраховувати на акредитацію на спортивні події, харчування, пам'ятні подарунки та сувеніри, а також грамоти від керівництва УЄФА та міста. Проживання і витрати на дорогу не оплачуватимуть.

Графік кожного волонтера складатимуть індивідуально, щоб це не заважало роботі чи навчанню. Якщо волонтерська діяльність збігається зі спеціальністю студента, її можуть зарахувати як навчально-виробничу практику.

— Дехто дивується, який сенс бути волонтером? Гроші за то не платять. Але тут головне — цікаво провести час, — говорить 21-річний Андрій Пастух, студент біологічного факультету Львівського університеті ім. Франка. — Торік я був волонтером на міжнародному музичному фестивалі "Джаз-Коктебель". Два тижні допомагав організаторам, прибирав територію, продавав квитки. Жили на березі моря, нас харчували тричі на день. Наостанок надарували багато сувенірів. Для мене це був єдиний варіант побувати на морі і на такому фестивалі. На Євро-2012 хотів би працювати у сервісі на стадіоні, поближче до відомих футболістів.

Зараз ви читаєте новину «Роботу волонтерів зарахують як практику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути