четвер, 13 листопада 2008 18:46

Професор Слюсарчук збирається до Канади

Професор Слюсарчук збирається до Канади

Доктор медичних наук 37-річний Андрій Слюсарчук готується виїхати з України до Канади. Два роки тому він установив світовий рекорд із запам"ятовування чисел — мільйон знаків після коми числа пі. Торік канадські вчені запропонували професорові роботу в Торонто.

— Це канадський Інститут мозку людини, науковці якого зацікавились моєю методикою запам"ятовування інформації блоками, — розповідає Андрій Тихонович. — Вони дізналися про мене з мас-медіа. Спочатку телефонували, потім ми зустрілися. Річну візу мені вже відкрили. Зараз я вивчаю контракт, розглядаю умови інституту. Якщо все складеться добре, то влітку поїду з України.

Андрій Слюсарчук нарікає, що на батьківщині він не має жодних умов для наукової роботи.

— За весь час до мене як до вченого не проявили й грама уваги, а я ж проводжу досліди, які могли б змінити життя людства, — ділиться вчений. — Та що казати, я навіть елементарних умов для життя не маю. Зараз більшість часу проводжу в поїздках. Щомісяця оперую п"ять-шість хворих по всій Україні. Нейрохірурги дають запит у Міністерство охорони здоров"я, а вже звідти мені повідомляють про чергову операцію. Мені постійно телефонують люди і просять про допомогу, а я не те, що не маю, де їх прийняти, я умов для відпочинку не маю.

Професор викладає у Львівському інституті новітніх технологій ім. Чорновола та у столичній медакадемії ім. Шупика на кафедрі нейрохірургії.

— У медакадемії мені дали одну четверту ставки — 230 гривень на місяць. Дякую ректорові університету харчових технологій, що надав кімнату в гуртожитку. Тепер хоч маю, де зупинитися у столиці, — додає. — У Львові теж живу разом зі студентами — у гуртожитку Політехніки. Нічого не змінилося.

Перед від"їздом науковець обіцяє провести новий науковий експеримент. Відтворити з пам"яті 20 мільйонів чисел та назви 10 тис. книг.

— У мене є ще одна задумка, — каже вчений. — Провести у прямому телеефірі операцію під гіпнозом. Швидше за все це буде кесарів розтин без наркозу.

Зараз ви читаєте новину «Професор Слюсарчук збирається до Канади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути