четвер, 04 листопада 2010 17:57

Відсотки за кредитом на корову повертають наприкінці року

"Місяць тому вийшла на пенсію. Хочу купити собі корову. Гарна худобина до 10 тисяч гривень коштує. Я таких грошей не маю. Чула, що в нашій області можна кредит на корову взяти. Куди мені звертатися?".

Запитує Ганна Лагода, 55 років,

із села Черче Камінь-Каширського району Волині


Відповідає начальник відділу розвитку особистих селянських господарств Волинської облдержадміністрації Олександр Книш, 39 років:

— У нашій області півроку діє програма відшкодування коштів за купівлю корови в кредит. При кожній райдержадміністрації створені комісії, які надають дозволи на таку позику. Там можна дізнатися, які документи для цього потрібні. Насамперед це довідка про доходи та копія паспорта. Потім треба йти в банк і там оформити договір. Можна вибирати між Ощадбанком та "Приватбанком". Умови в них мало чим відрізняються. Кредит оформляється під 27 відсотків на один рік. Наприкінці року область повертає покупцю суму відсотка кредиту. Обов'язково потрібно оформити страховку на корову. В середньому вона коштує від 1 до 4 відсотків вартості тварини.

Для допомоги господарникам зараз діє ще й програма, що дозволяє отримувати кредит на купівлю доїльних апаратів під 3 відсотки, терміном на два роки. При цьому позикою можуть скористатися не тільки одноосібники, а й фермери.

Зараз ви читаєте новину «Відсотки за кредитом на корову повертають наприкінці року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути