четвер, 28 жовтня 2010 16:52

Про послуги готелів можна прочитати на мобільному

На 80 архітектурно цінних об'єктах Львова розмістили К'юР-коди. Це наклейки з графічними малюнками, завбільшки з долоню, в яких зашифрований великий обсяг інформації. Коди на львівських спорудах розповідають про їхню історію, значення, місце розташування.

— Ці коди можна зчитувати мобільними телефонами з камерою. Треба задати в пошуку в інтернеті "К'юР-код програма" і скачати її на мобільний, — розповідає 25-річна Оксана Сидор, начальник управління туризму Львівської міської ради. — Програма досить проста у користуванні, кожен зможе легко розібратися з нею. Тоді фотографуємо код телефоном. І одразу на екрані з'являється текстова інформація про об'єкт. Така послуга є безкоштовною — з мобільного рахунка гроші не знімаються. Ми розмістили такі коди на фасадах, вікнах, дверях церков, музеїв, аеропорту, ресторанів, готелів.  Тексти писав історик та професійний гід Ігор Лельо. Вони допоможуть туристам без екскурсовода зорієнтуватися у місті, отримати інформацію навіть про послуги багатьох закладів.

Львів є першим містом в Україні, що започатковує такі інновації. Уперше К'юР-коди почали використовувати в Японії 2000 року. З англійської К'юР (QR — quick response) перекладають як "швидка відповідь".

Зараз ви читаєте новину «Про послуги готелів можна прочитати на мобільному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути