четвер, 05 серпня 2010 17:34

Постраждалим від зсувів грошей не дають

Родина Захаркових із села Лісники Бережанського району Тернопільщини понад два місяці живе в аварійній хаті. Через зсув ґрунту біля їх оселі утворилася яма 4 м завширшки і 6 м завдовжки. Будинок вкритий великими тріщинами.

Міська влада Бережан, на балансі якої село Лісники, обіцяла виділити 70-річному Ігореві Захарківу та його дружині Ганні, 62 роки, 190 тис. грн компенсації.

— Усе, що нам дали — тисячу гривень від міста. А треба ж якось укріплювати тріщини в хаті. Газ нам тоді у травні перекрили. Тепер сказали наново проводити. За підключення треба 2 тисячі заплатити. Де такі гроші взяти? — запитує Ганна Захарків.

Від зсувів також потерпіли жителі Буковини. У липні в Чернівцях постраждали 20 сімей із вул. Барбюса. Житло п"яти не придатне для ремонту. П"ятьом із них міська влада виділила однокімнатні квартири на вул. Луковецькій.

— Там колись був гуртожиток, але його переробили під квартири зі всіма комунікаціями і правом приватизації, — розповідає Юліан Ванчицький, голова ради Першотравневого району Чернівців. — Там велика площа, навіть більша, ніж у них була. Решту сімей поки що просто тимчасово переселили. Кого до родичів, кого у притулки. Їхнє питання будемо ще вивчати. Матеріальна компенсація для сімей, які постраждали від зсувів, не передбачена.

Долю 28 родин із села Підзахаричі Путильського району, чиї будинки також зруйнували зсуви, у четвер приїхала вирішувати спеціальна урядова комісія. Грошей не обіцяють. Можливо, виділять нове житло.

Зараз ви читаєте новину «Постраждалим від зсувів грошей не дають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути