Ексклюзиви
вівторок, 27 червня 2006 17:03

Пошту та сільраду виставили з приміщення

Сільраді й поштовому відділенню зв"язку в селі Іза Хустського району Закарпатської області ніде працювати. Новий власник приміщень, у яких раніше діяли установи, встановив непомірну орендну плату.

На стіні триповерхової будівлі залишилися лише вивіски сільради та пошти. Після ремонту тут буде магазин.

— 1999 року наш колгосп Мічуріна позичив гроші на виплату зарплати в малого підприємства "Ділоліс", — каже 48-річний сільський голова Іван Пристай. — Борг керівникові фірми Василеві Кеміню не віддали. Ось наша будівля й опинилася у власності цього бізнесмена. Спочатку нас навіть на вулицю вигнали, а потім нав"язали платити оренду.

Сільський голова звертався і в прокуратуру, і в Апеляційний суд. Три суди вирішили віддати будівлю 53-річному Василеві Кеменю.

— Кемінь править по 15 гривень за квадратний метр щомісяця. У нас у сільраді 25 метрів. За рік набігає кругла копійка, — каже Іван Пристай. — Ми пропонуємо реальну ціну — по 5 гривень, та Кемінь не погоджується.

Така ж ситуація і з поштовим відділенням. Щоправда, за дві кімнатки площею 30 кв. м новий власник просить 300 грн щомісяця.

— Простіше всього закрити відділення в Ізі, — каже начальник Закарпатської дирекції "Укрпошти" Микола Ростов, 51 рік. — Але кому від цього стане легше? Ізяни ходитимуть аж за чотири кілометри у Хуст по газети і пенсії.

Василь Кемінь від спілкування відмовляється.

Зараз ви читаєте новину «Пошту та сільраду виставили з приміщення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути