четвер, 13 січня 2011 16:32

Подорожчали опалення та гаряча вода

Львів'янка Марія Шимчук, 34 роки, підрахувала, що за січень заплатить комунальних послуг на 25 грн більше, ніж минулого місяця. Із 1 січня в місті на 10% подорожчало теплопостачання. Вартість гігакалорії тепла зросла зі 163 грн до 179, а підігрів гарячої води подорожчав на 90 коп. за куб. м.

— Я розлучена, живу з дітьми у двокімнатній квартирі площею 48 "квадратів", — каже Марія Шимчук. — У грудні за опалення заплатили 260 гривень. Квитанція за січень прийде на початку лютого. Я вже прикинула, що вийде майже 280 гривень за тепло. Плюс ще гаряча вода. Використовуємо з дітьми в середньому 5 "кубів" гарячої води, платили раніше 88 гривень, а за новими тарифами буде майже на 5 гривень дорожче.

У міській раді пояснюють, тарифи зросли через підвищення ціни на газ.

— Ми розуміємо, що підвищення тарифу на опалення і гарячу воду не вельми приємна новина для мешканців нашого міста, — каже виконувач обов'язків директора "Львівтеплоенерго" Володимир Штейбарт. — Корегування виявилося неминучим, тому що не передбачено компенсації за збитки, які ми понесли через ріст ціни на газ із 1 серпня. Наша заборгованість перед "Газ України" — понад 40 мільйонів гривень.

Зараз ви читаєте новину «Подорожчали опалення та гаряча вода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути