Ексклюзиви
четвер, 04 червня 2009 18:08

Підлітки заблукали під Говерлою

Семеро хлопців і двоє дівчат із Житомира приїхали відпочивати до Ворохти на Івано-Франківщині. У суботу вранці подалися на Говерлу.

— Найстаршому з туристів було 19 років, найменшому — 14. Решті дітей по 15–16 років. Малі подумали, що похід на Говерлу — це все одно що до лісу сходити. Ні інструктора не взяли, ні жодного обладнання, ні теплих речей, — розказує Галина Омельчук, 38 років, з Івано-Франківського управління Міністерства з надзвичайних ситуацій.

У суботу на Говерлі різко змінилася погода. Похолодало до 2°С, видимість стала мінімальною через дощі й туман. Погано орієнтуючись на місцевості, туристи звернули не на ту стежку. Коли зрозуміли, що заблукали, почали дзвонити з мобільних до рятувальників.

Усю ніч підлітків шукали гірські пошукові загони з Франківської й Закарпатської областей. Туристи не могли сказати, де саме вони є. Рятувальники наказали заблукалим зупинитися, розпалити вогонь і чекати на порятунок. Знайшли дітей наступного ранку біля ущелини Гропа Рахівського району Закарпаття. Голодних і замерзлих, їх відпоїли чаєм на пошуковому пункті в Рахові, потім посадили на поїзд і відправили назад на базу до Ворохти.

Минулого тижня рівненські правоохоронці шукали 8-річну Марійку Ляшук із села Вільбівне Острозького району. На екскурсію до місцевого лісу дівчинка ходила з однокласниками та вчителями. Близько 13.00 вчителі помітили, що школярки немає.

— Жодних слідів за собою не залишила. її довго шукали по кущах, обдивлялися галявини, та марно.

Через 5 год. вчителі звернулися до міліціонерів.

— Ми ретельно перевірили ліс, найближчі села та дороги, — говорить начальник Острозького міськрайвідділу міліції Микола Бондарчук. — Десь о восьмій вечора дівчинку знайшли поблизу села Почапки — це за 10 кілометрів від місця, де вона зникла. Дитина була голодна та знесилена.

— Я посварилася з однокласницею. Так, через дрібничку. Вирішила на деякий час відбитися від групи, — каже Марійка. — Коли блукала, натрапляла на людей. Але соромилася спитати в них дорогу.

Зараз ви читаєте новину «Підлітки заблукали під Говерлою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути