середа, 23 травня 2007 07:03

Під Луцьком зібралися 800 мотоциклістів

Автор: фото: Микола КОМАРНИЦЬКИЙ
  Гості байк-шоу розглядають червоний трайк (триколісний мотоцикл) ”Скорпіон” президента луцького клубу ”Вестерн байкерс МС” Дмитра Литовченка
Гості байк-шоу розглядають червоний трайк (триколісний мотоцикл) ”Скорпіон” президента луцького клубу ”Вестерн байкерс МС” Дмитра Литовченка

Четвертий волинський зліт байкерів відбувся минулими вихідними на території дитячого табору "Сонечко" в селищі Гаразджа, що за 15 км від Луцька. На шоу мотоциклістів "Адреналін-2007" прибули понад 800 учасників з України, Росії, Білорусі, Молдови й Польщі. Організував його клуб "Вестерн байкерс МС".

За реєстрацію байкери віддали по 100 грн. У вартість входило дворазове гаряче харчування, пиво, ночівля в табірних кімнатах, футболка, нашивка і наклейка з емблемою заходу. Подружкам учасників видавали блакитні бейджики з написом "Леді зайнята". Під шкіряні жилети з вишивкою герба клубу луцькі байкери одягли волинські вишиванки.

Для глядачів вхід на шоу коштував 10 грн. За стоянку мотоциклів брали ще 10. Дівчат пропускали безплатно.

У рамках шоу мотоциклісти колоною вирушили до Ківерцівського будинок дитини "Сонечко". Тут виховується 39 дітей. Привезли взуття, фрукти, солодощі, подарували дитячий мотоцикл. Проте виявилося, що він несправний.

— Вартість подарунка оголошувати не хочу, щоб не було зайвих розмов, — говорить президент клубу "Вестерн байкерс МС" Дмитро Литовченко, 35 років. — Для байкера кожен мотоцикл коштує дорого. А це іграшка для дітей, байк у мініатюрі. Полагодимо — відразу привеземо дітям.

— Діти для нас пісеньки співали, дехто з наших аж сльозу пустив, — каже байкер Костя. — Уявіть: бородаті дядьки плачуть!

Біля палатки з польськими байкерами лунає "Червона рута". Стіл заставлений баночним пивом. Неподалік байка "Ґолд вінґ" з варшавськими номерами порядкує чоловік у джинсовому жилеті. На склі мотоцикла 20 наклейок з різних країн.

Мотоциклістам лікар видав дві пригорщі пігулок від головного болю

— У мене власна фірма, — каже член польського клубу "Ґолд вінґ" Ришард, 46 років. — Не можу дочекатися відкриття кожного з байкерських сезонів. Минулого разу я був у Луцьку з сином. Цього року залишив усі справи й ось я знову тут. Телефон та Інтернет дозволяють бути в курсі всіх бізнесових справ. Наганяй даю теж по мобілці.

Байкери змагалися в силових конкурсах, визначали, хто  їздить найповільніше та звук якого мотоцикла найгучніший. Серед дівчат вибирали власницю найрозкішнішого бюста.

На сцені розпочинають конкурс "Мокра маєчка". До участі зголошуються троє дівчат. Четверту — блондинку — силоміць заносять на сцену двоє байкерів. Натовп гуртується біля сцени, дехто посилає повітряні поцілунки. Ведучий виливає на груди кожній склянку  води. Учасниці пищать.

— Колись я мав і мотоцикл, і аварії, — зізнається екс-кандидат у мери, луцький підприємець Олег Чернецький, 40 років, який прийшов на шоу з дітьми. — Пропонували купити байк за 30 тисяч доларів, але я згоден лише за двадцять. На стриптиз теж залишуся, але ви про це не пишіть.

Молдавські хлопці з клубу "Кентаври" й білоруси з клубу "Носороги" розмовляють із дівчиною у шоломі з написом "Юлечка".

— Дівчата у вас гарні, — прицмокує білоруський мотоцикліст із Гродна Мексиканець. — А от дороги нікудишні — яма на ямі. Зате пиво утричі дешевше.

— О, за цю першу поїздку в Україну пива напився, — каже кишинівський байкер Глушник. — На Волинь їхали через Трускавець, то ще й лікувальну водичку пили дорогою.

На байкерський зліт у Луцьку вперше прибув байкер-самітник 53-річний киянин Юрій Попович на прізвисько Магістр. Він за кермом мотоцикла 37 років. За кілька днів чоловік відкриватиме пам"ятник загиблим байкерам біля Білої Церкви на трасі Київ–Одеса. Щоб швидше закінчити пам"ятник, Магістр продав свій другий мотоцикл.

— Я тут з поваги до ваших хлопців, вони допомагали зі збором коштів на пам"ятник, — каже Юрій Попович. — Дорогою лопнула рама моєї "Ямахи Вентури", але лагодити тут не буду, якось доїду до Києва.

Байкерське шоу цілодобово обслуговувала приватна швидка допомога. Мотоциклістам лікар видав дві пригорщі пігулок від головного болю. Медики надали допомогу українському байкерові, який розсік брову під час гри у пейнтбол. Від накладання шва той відмовився.

Зараз ви читаєте новину «Під Луцьком зібралися 800 мотоциклістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути