Рівненські хлібозаводи за два тижні попереджуватимуть про збільшення цін на свою продукцію. До цього їх зобов"язує один із пунктів меморандуму, укладеного із обласною владою.
— Виробники хліба зобов"язалися забезпечити якість хліба, — розповідає начальник облуправління економіки Леонід Біляк, 51 рік. — Ми погодилися припинити регулювати його рентабельність.
Директор заводу "Поліссяхліб" Віктор Нагорнюк, 59 років, каже, що вимога повідомляти про нову вартість хліба для виробників не є новою:
— Ми вже інформували споживачів про підняття цін. Загалом меморандум дозволяє підвищити вартість продукції без обмежень — якщо виникне потреба.
Два тижні тому рівненські хлібозаводи підняли ціну на чорний хліб на 7 коп. — до 1,6 грн. Білі батони подорожчали на 15 коп. — до 2,1 грн. Пояснили це подорожчанням борошна. Директор заводу "Хлібодар" Олександр Левшук, 35 років, вважає, що на хліб слід запровадити європейські ціни.
— У Німеччині деякі буханці коштують по кілька євро. А в Україні хлібозаводи треба або закривати, або випускати неякісну продукцію — через адміністративне регулювання рентабельності ніхто грошей у хлібозаводи не вкладав.
Коментарі