середа, 29 червня 2011 05:45

Не варто купувати золото

Завідувач кафедри міжнародних економічних відносин Львівської комерційної академії Віктор Шевчук, 48 років, радить заощадження поміняти на долари та покласти у банк на депозит:

— Із 10 тисяч 8 треба перевести в долари, дві залишити у гривнях. З жовтня долар почне дуже рости, гривня та євро знецінюватимуться. Класти на депозит в європейський банк з іноземним капіталом. Краще покласти на рік, згодом продовжити на два-три роки. Адже депозитна ставка часто змінюється. Золото купувати не варто. У нього треба було вкладати гроші два роки тому. Тепер продавати. Воно на піку ціни. Найближчим часом почне дешевшати. В Україні відсутній ринок цінних паперів, тому-то не надійне вкладання грошей. Можна ризикнути, якщо хтось має зайві кошти. Перед виходом на пенсію варто вкласти 10 тисяч у стару хатину на далекому хуторі. На старість це добрий капітал. На свіжому повітрі людина в такому віці економить на ліках.

Приватний підприємець з міста Червоноград Олександр Голуб, 44 роки, працевлаштовує людей закордоном. Стверджує, заробітчанину вистачить 10 тис. грн на квиток та оплату його послуг.

— Посилаю людей в Росію, Польщу, Чехію та Ізраїль. У кожній країні маю свого агента, який шукає житло та роботу для заробітчан. Працюю зі здоровими чоловіками від 25 років. Бажано, щоб були одружені. Такі хочуть заробити, беруться за всяку роботу. Холостяки перебирають. Як правило, чоловічі бригади влаштовуємо на будівництво. Там вони за місяць відробляють затрати на працевлаштування. Через півроку повертаються додому. У кишені — 50 тисяч гривень. На сезонних роботах заробляють менше. Але в Україні їм і таких грошей не бачити. Жінок беремо від 35 до 55 років. Їм пропонуємо прибирати будинки, доглядати малих дітей та немічних старих. На такому добре можна заробити в Ізраїлі. У Польщі та Чехії на дорогу і мої послуги їм зо два місяці треба працювати.

— Вільні гроші треба вкладати у себе, в особистісний розвиток, — вважає 50-річний Ігор Корнієнко, голова Асоціації практикуючих психологів Львівщини. — Майже немає людини без проблем. Хто має психологічні, може записатися на сеанси до спеціаліста. Можна за 10 тисяч піти на якісь комунікативні тренінги. Чи вкласти гроші у вивчення іноземних мов. Людям із фізіологічними проблемами краще підлікуватися. Грошей вистачить, аби виправити недоліки на обличчі чи схуднути. Жінкам, які прагнуть вийти заміж, рекомендую відвідати салон краси та пройтися по магазинах. Це піднімає самооцінку, допомагає у майбутньому. Можна за такі кошти поїхати у подорож. Відпочинок додає сил, енергії. Потім легше працювати. Також капітал можна подарувати дітям чи онукам. Коли щось даруєш, піднімається самоповага.

Зараз ви читаєте новину «Не варто купувати золото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути